Dark Dragon Books in mei 2023

20 februari 2023 Vooruitblikken

Hieronder stellen we je de albums van Dark Dragon Books aan je voor die in mei gepland staan. Het volledige overzicht, met meer details per album, vind je ook terug in de rubriek Te verschijnen. Daar kan je ook deze pdf van de aankondigingsbrohure downloaden.

De Drie Geesten van Tesla 3

Laatste deel van de trilogie.

"New York, zomer 1942. 'Geruchten over de landing van Duitse onderzeeërs aan de oostkust... Mysterieuze verschijningen en verdwijningen aan de oevers van de East River... Onder toezicht plaatsing van Edison’s laboratorium door de FBI... Verschrikkelijke experimenten en geheime wapentesten door de Japanse strijdkrachten in de Stille Oceaan... New York zal spoedig worden ondergedompeld in de orkaan van gebeurtenissen die de rest van de wereld al teisteren... En er is nog steeds geen nieuws over Nikola Tesla, waarschijnlijk de enige wetenschapper wiens originaliteit en briljante uitvindingen de beslissende slag kunnen laten slaan in deze vernietigende oorlog!' Een onderzoek door T.S. Billing, onze Daily Worker-verslaggever."

Elias Ferguson 1

Voor beide auteurs is dit hun debuutreeks. Lender Shell heet in werkelijkheid Alessandra Nocera en ze is een Italiaanse. Fransman Simon Second verzorgt doorgaans het trommelwerk voor heel wat rockgroepjes en schreef een paar jeugdboeken.

"Na de dood van zijn vader in 1937 keert de jonge Elias Ferguson terug naar Schotland. Zijn vader is verdwenen. Hij was een gerenommeerd weten-schapper die aan een kolossaal project werkte: een onderwatertrein die de VS met Europa kan verbinden! Het is duidelijk dat de legering die voor de constructie is gebruikt, veel hebzucht aantrekt! Elias zal samen met Andrew, zijn butler en Francis, een vriend, de leiding van het bedrijf moeten overnemen. Ze zullen moeten manœuvreren tussen de Amerikanen die overal op voorbereid zijn en de Duitse agenten die van plan zijn hem uit te schakelen..."

Fight Girls 1

"10 vrouwen, 4 uitdagingen, 1 kroon. De winnaar regeert." Da's de premisse van Fight Girls, een tweeluik van Frank Cho (Liberty Meadows) en Sabine Rich

"Als er één ding is waar het Fight Girls niet aan ontbreekt, dan is het wel actie. Trouwens, het zou moeilijk zijn om iets te vinden dat tekortschiet in dit boek... Cho heeft een wereld gecreëerd waarin The Hunger Games een Las Vegas-sportboek ontmoet.

Wanneer de Queen of the Galaxy plotseling verdwijnt, gaan tien ijzersterke vrouwen het tegen elkaar opnemen in een eeuwenoude wedstrijd om haar troon op te eisen. Om de uitdaging te winnen, moet elke deelnemer de gevaren van het ruige landschap van de planeet, de woeste roofdieren op en onder het oppervlak en hun mededeelnemers overleven. Er zijn geen grenzen in deze wedstrijd met hoge inzetten, vooral als blijkt dat een van de deelneemsters een infiltrant is die een grotere prijs op het oog heeft."

Fight Girls 2

Deel 1 en 2 van het complete tweeluik verschijnen gelijktijdig.

Het Epos van de Vrijmetselaars 7

"1780, Versailles. Met de vrijmetselarij worden begrippen als vrijheid, gelijkheid en broederschap gepropageerd. Dit zou de Bourbons, die hun legitimiteit ontlenen aan goddelijk recht, enorm kunnen verzwakken! In deze context besluit Zijne Majesteit de Koning om een missie van het allergrootste belang toe te vertrouwen aan de Ridder Artus de Senissone: infiltreren in de loge van de Negen Zusters. Hun leider moet worden ontmaskerd voordat deze subversieve ideeën de gevestigde orde verstoren. De ridder doet zich voor als een humanistische komiek en sluit zich aan bij de loge. Maar tijdens een vrijmetselaarsfeest ontstaat het vermoeden dat een lid van de koninklijke familie in het geheim in deze kring werkt! Een fascinerend dubbelonderzoek dat ons van de prachtige salons van Versaillles naar de catacomben voert..."

Leather Stocking Kronieken 4

Voorlaatste deel naar de romanreeks van James Fenimore Cooper, nu ook als softcover.

"Natty Bumppo wordt door een lokale landeigenaar gedwongen nieuwe jachtwetten te gehoorzamen. Hij komt in opstand en vindt bondgenoten in de dochter van de landeigenaar en een mysterieuze vreemdeling."

Orgies & Barbaren III

"In dit derde deel van deze erotische fantasiereeks wordt in korte verhalen de middeleeuwse en heroïsche fantasieromans geparodieerd. Deze sterk erotisch getinte verhalen bevatten een flinke dosis humor."

Patriarchaat 1

Start van de post-apocalyptische western in drie delen. Tekenares Belén Ortega kennen we nog van de trilogie Millennium Saga op scenario van Sylvain Runberg die daarmee een nieuw verhaal naar de boekenreeks van Stieg Larsson mocht schrijven. Samen met Anna Saveg schrijft hij Patriarchaat.

"Europa, 2077, vijftig jaar na het eerste nucleaire wereldconflict. Een wereld in puin zag de komst van een nieuw autoritair regime: Het Protectoraat, een masculiene dictatuur die de natuurlijke superioriteit van mannen over vrouwen bevestigde. Maar vanuit een oud pretpark dat in een fort is veranderd, vecht de clan van Valkyries tegen onderdrukking en biedt een oase van rust en verzet aan degenen die zich bij hen aansluiten. Sigrid en Kahina hebben twee verschillende visies op deze wereld. Dat zal tot een conflict zal leiden waarbij de toekomst van deze vrije vrouwen op het spel staat."

Schaamte en Vergetelheid (herziene editie)

Dezelfde uitgave als de eerste editie, maar nu met een stofwikkel met andere covertekening en een artprint erbij.

"1898. Worden twee broers herenigd tegen de achtergrond de Amerikaans- Spaanse oorlog, uitgevochten in de Filipijnen? Om zijn vader te helpen, die door een ongeluk in geldproblemen is gekomen, gaat de jonge mijnwerker Felix in militaire dienst op de Filipijnen. Zijn broer José is daar ook gelegerd. Maar wanneer er een oorlog uitbreekt tussen Spanje en de Verenigde Staten, komt de archipel klem te zitten tussen deze twee grootmachten en de Filipijnse onafhankelijkheidsstrijders. Zullen de twee broers worden herenigd tegen de achtergrond van dit turbulente hoofdstuk uit de geschiedenis? De Filipijnse opstand, die ontstond na het Spaans-Amerikaanse conflict van 1898 en werd onderdrukt door het Amerikaanse leger, kostte in drie jaar tijd meer dan een miljoen burgerslachtoffers. In dit geromantiseerde verhaal voeren de auteurs de lezer mee naar een onbekende episode uit de wereldgeschiedenis, een episode die de Amerikanen liever hadden willen vergeten."

Secret Wars 3

"Met nog maar vier dagen tot het einde van het multiversum, houdt Valeria Richards een vurige toespraak voor de Future Foundation. Nu hun project bijna voltooid is, wordt pas duidelijk dat ze een reddingsvlot hebben gebouwd, ontworpen om het einde van het multiversum te overleven. Aangezien ze niet konden winnen, was hun enige oplossing ervoor te zorgen dat ze niet verloren. Slechts twaalf wezens uit het universum kunnen echter vertrekken met dit reddingsschip..."

Secret Wars 4

Het voorlaatste deel en laatste deel van Secret Wars verschijnen samen.

Sidekicks

"Eelco Koper (Powerbeast, Cat-man, Held op Sokken en Superhelden) zorgt weer voor ouderwetse keiharde superheldenactie, -spanning, -sensatie, -humor en -drama met zijn Sidekicks.

Op de Superheldenopleiding worden de jonge superhelden (te) vaak blootgesteld aan wonderbaarlijke en spectaculaire avonturen. Neem bijvoorbeeld de complete waanzin die je binnenkort kunt gaan lezen in het eerste Sidekicks-album: In dit waanzinnige avontuur is er pas echt stront aan de muur van de sidekicksopleiding, als er een heus Poepmonster uit ‘t toilet spuit (als ‘t ware)... en naast dat dit gedrocht onwijs stinkt (luchtverfrisser niet inbegrepen bij dit album) heeft ‘t ook niet al te veel goeds in de zin."

Thracië 1

De auteurs van het erotische Duizend-en-Een-Nacht werken opnieuw samen aan deze historische reeks die zich afspeelt in het oude Rome.

"In 79 na Christus ontsnappen Adriana Pollia en haar slaaf Cleio op wonderbaarlijke wijze aan de toorn van de Vesuvius. Maar wanneer ze worden opgevangen door Adriana’s oom, wordt Cleio op brute wijze afgetuigd, waardoor hij voor dood achterblijft. Adriana heeft geen andere keuze dan haar lot te volgen en een oude senator te trouwen. Maar op de dag dat ze in het Colosseum getuige is van het debuut van een jonge gladiator zal het verleden haar inhalen want in hem herkent ze haar jeugdliefde..."

Vinland: Voor de Nieuwe Wereld

One-shot van Patrick Boutin-Gagné (Terence Trolley, De Orde van de Drakenridders), die hier met Pat Boutin ondertekent, en de debuterende scenarist Yves Martel over de ontdekking van Noord-Amerika door de Vikingen.

" In het jaar 1000 heeft Ottar Karlesen, een getalenteerde arbeider met meerdere vaardigheden, in Vestribyggd, West-Groenland, zojuist een oog verloren. Tegen alle verwachtingen in wordt hij door zijn vriend Leif Erikson gerekruteerd voor een ontdekkingsreis. Het doel: het land vinden en verkennen dat Bjarni Herjólfsson een paar jaar eerder heeft gezien en zoveel mogelijk grondstoffen terugbrengen. Op een ochtend, bij zonsopgang, zet een bemanning van vijfendertig man koers naar het onbekende..."

De Wapenbroeders van de Bevrijding 5

Elk album is een compleet verhaal, door wisselende tekenaars en scenaristen, over telkens een andere Franse militair die zijn steentje heeft bijgedragen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Philippe Kieffer was de grondlegger van de commando's.

"In september 1939, op de dag van de verklaring van de vijandelijkheden door de Duitsers meldt Philippe Kieffer zich als matroos. Hij weigert zich neer te leggen bij de nederlaag van juni 1940. Daarom sluit hij zich aan bij de Britse commando’s bij de prestigieuze Groene Baretten en vormt hij in 1942, met ongeveer twintig vrijwilligers de Kieffer Commando’s. Zijn doel: deelnemen aan de grote landing om Frankrijk te bevrijden..."

Pakketten

Opnieuw een hele stapel pakketten met sleeves van complete verhalen of cyclussen.

 • Duizend-en-Een-Nacht deel 1-2 (voordeelpakket)
 • Adventureman deel 1-2-3-4
 • Avengers Infinity Saga: Journey to Infinity deel 1-2-3
 • Avengers Infinity Saga: Journey to Infinity deel 4-5-6
 • Avengers Infinity Saga: Infinity deel 1-2-3-4
 • Avengers Infinity Saga: Infinity deel 5-6-7-8
 • Batman: Last Knight on Earth deel 1-2-3 (herziene editie met nieuwe sleeve)
 • Collectie Explora: James Cook deel 1-2 + Burke & Wills
 • Collectie Explora: Marco Polo deel 1-2 + Lewis & Clark
 • Magda Ikklepotts deel 1-2-3

Artboeken

En via de distributie van Dark Dragon Books zullen er ook weer een aantal artboeken of anderstalige uitgaven van de Franse uitgeverij Caurette beschikbaar zijn.

 • 365 Squares deel 1-2: Moon begon zijn artistieke carrière met graffiti in de jaren 1990. Na een paar jaar autodidactisch tekenen volgde hij een opleiding aan de kunstacademie, wat hem ertoe bracht te werken als grafisch ontwerper en artdirector en vervolgens les te geven in grafische vormgeving. Onder het pseudoniem Moon blijft hij in zijn tekeningen en schilderijen een persoonlijk universum ontwikkelen. Tegenwoordig is dit het project waaraan hij zich volledig wijdt. Deze creaties zijn voornamelijk verzameld onder de naam Polychröm Symbiosis, waarvan het belangrijkste thema is om op een droomachtige en surrealistische manier de symbiose van mens en plant te illustreren. Dit universum wordt uitgedrukt door illustraties op sociale netwerken, in galerijen via tentoonstellingen (solo of collectief) en door kunstboeken. 365 Squares is het ietwat gekke project van Moon om een jaar lang elke dag een tekening te maken op een vierkant formaat van 15 x 15 cm. In dit artbook vind je tekeningen, allemaal met de hand gemaakt met verschillende media (grafiet, kleurpotloden, inkt, aquarel, enzovoort).
 • Codex Obscurus: "Een collectief kunstboek met het werk van 145 kunstenaars van over de hele wereld. Hun kunstwerken tonen een scala aan materiaal, waaronder folkloristische thema’s uit de thuislanden van de kunstenaars of hun eigen interpretaties van het occulte."
 • Drizzle: Het vijfde artbook van Moon na 365 Squares deel 1, Circus of Souls, 365 Squares deel 2 en Exploration.
 • Line & Mass: "In verschillende hoofdstukken toont Alberto Ruiz enkele van zijn favoriete illustraties, persoonlijke benaderingen en vertelt hij enkele anekdotes over de totstandkoming van zijn kunstwerken."
 • Magnum Génération(s): Franstalig strip- en fotoboek over de geschiedenis van het fotopersagentschap Magnum. De strips zijn van Rafael Ortiz, Scietronc en Arnaud Locquet op scenario van Jean-David Morvan. "Bij het uitbreken van de Spaanse Burgeroorlog, terwijl de schaduw van het fascisme zich over de wereld verspreidde, gingen de grondleggers van de persfotografie het veld in om getuige te zijn de wereldgeschiedenis, deze vast te leggen en te delen met degenen die er niet bij konden zijn. Later zouden ze de beroemde Magnum Photos-coöperatie oprichten. In het hart van conflicten waren ze moedig en toegewijd aan elkaar, vastbesloten om de waarheid te vinden en onthullen."
 • Milkformycoconut: "Met behulp van de menselijke figuur, meestal in zijn naakte en rauwste vorm, duikt Mateja Petkovic in het genre van erotische kunst die menselijke verbondenheid en emotie viert door middel van seksualiteit. Zijn portretten roepen eenvoud en gemak op, maar hebben een doordringende werking."