Dark Dragon Books (comics) in kwartaal 2

13 februari 2022 Vooruitblikken

Het programma van Dark Dragon Books voor kwartaal 2, april tot juni, bieden we vandaag in twee overzichten aan. Hieronder vind je alle comicvertalingen. De uitgeverij friste ook de aankondigingsfolder wat op. Die kan je via de rubriek Te verschijnen downloaden als pdf. Geen enkele uitgeverij ontsnapt tegenwoordig aan de fors hogere prijzen voor papier en andere grondstoffen, zoals inkt en olie. Daardoor zijn alle comicvertalingen sinds begin dit jaar opgeslagen van 9,95 euro naar 10,95 euro.

Superman / Batman: Supergirl van Krypton 1-2 (april)

Goed volk voor dit oudere crossoververhaal van Superman en Batman met ook nog Supergirl erbij. De in 2008 overleden tekenaar Michael Turner was de zeer begaafd tekenaar van onder meer Witchblade en een crossover van Witchblademet Tomb RaiderJeph Loeb schreef niet alleen talloze comics, waaronder de Batman-klassieker The Long Halloween en Superman for All Seasons, hij was ook een schrijver en producer van de tv-reeksen Smalville en Lost, schrijver van de films Commando en Teen Wolf en co-executive producer van de tv-reeks Heroes.

"Batman ontdekt iets vreemds en mysterieus op de bodem van Gotham Bay... en het lijkt wel op een meisje. Zal ze strijden aan de kant van het goede... of het kwade?"

Symbiote Spider-Man: Alien Reality 1-2 (april)

Tweede tweeluik van de Spider-Man-spin-off.

"Jaren geleden keerde Peter Parker terug van de Beyonder’s Battleworld in een strak, nieuw zwart kostuum — met een duister en sinister geheim! Het “kostuum” leefde door een buitenaardse symbiont. Maar zelfs deze stijlvolle vermoming zal hem niet beschermen wanneer de Hobgoblin, dodelijker dan ooit, toeslaat! Maar waar haalde Hobby deze griezelige nieuwe krachten vandaan? Hopelijk kan Doctor Strange die vraag beantwoorden, want de realiteit zelf hangt ervan af!"

DC Icons: Superman: Vrede op Aarde en Superman: Vrede op Aarde (mei)

Complete verhalen door Alex Ross (die zijn strips schildert) en Paul Dini onder de overkoepelende titel DC Icons. Voor 29,95 euro kan je beide albums ook kopen als pakket met een megaposter van Alex Ross erbij.

Over Batman: "Nadat Batman een jonge jongen ontmoet wiens ouders zijn vermoord, kijkt hij terug op zijn eigen leven en onderzoekt hij de aard van misdaad in Gotham City."

Over Superman: "Superman probeert een einde te maken aan de honger in de wereld, maar realiseert zich dat het probleem zelfs te groot voor hem is om op te lossen."

Fantastic Four: Life Story 1-2 (juni)

In de traditie van Spider-Man: Life Story en ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Fantastic Four komt ook van deze laatste een minireeks waarin de helden werkelijk ouder worden naarmate de decennia vorderen.

"In de jaren 1960 tijdens de Koude Oorlog en de Space Race waren de Amerikanen wanhopig en probeerden zo snel mogelijk mensen naar de ruimte te sturen, voordat ze te veel achterop raakten bij de Sovjets die dat al deden. Daarom lanceert Reed zijn experimentele schip voordat de hoge heren het konden afkeuren en ontmantelen. Maar hij werkte niet aan bescherming tegen de kosmische straling, en de Fantastic Four werden er door gemuteerd. Terwijl Amerika zich afvraagt of er buitenaards leven in het universum is, weet en vreest Reed dat er ergens een wezen met ongelooflijke kracht is: Galactus!"

Flashpoint 1-2

Compleet verhaal in twee delen van The Flash in een alternatief universum.

"Barry Allen is een held. Hij beschermt de onschuldigen en bestrijdt het kwaad als de Flash — ‘s werelds snelste man. Maar dit is niet de wereld die hij kende. Dit is een wereld waar Wonder Woman en Aquaman miljoenen in de duisternis van oorlog hebben gestort... waar geen mens ooit het licht van de Groene Lantaarn heeft gehanteerd... waar Batman net zoveel bloed aan zijn handen heeft als zijn vijanden... waar niemand ooit van heeft gehoord Superman..."

House of M 3 (mei)

Dit album is verkrijgbaar met twee covervarianten.

"De Avengers en de X-Men worden geconfronteerd met een gemeenschappelijke vijand die hun grootste bedreiging wordt: Wanda Maximoff! de Scarlet Witch draait door en het lot van de hele wereld ligt in haar handen. Zal Magneto zijn dochter helpen of haar krachten in zijn eigen voordeel gebruiken?"

Marvel Action Origins 1 (mei)

De belangrijkste momenten in de geschiedenis van Marvel voor jonge lezers.

"In het eerste deel maar liefst vier verhalen: Een wetenschappelijke tentoonstelling en een spinnenbeet veranderen het leven van Peter Parker voor altijd wanneer hij Spider-Man wordt! Ontdek daarnaast welke duistere motivatie zorgde voor de het ontstaan van de gevaarlijkste vijand van de Avengers, Thanos. Captain Marvel ontdekt dat ze half-Kree is en daarmee dat ze superkrachten heeft. Tenslotte vereisen de snode plannen van Green Goblin dat hij op zichzelf experimenteert."

DCeased 3 (juni)

Laatste deel van de horrortrilogie. Ook dit album is verkrijgbaar met twee verschillende covers waaruit je kan kiezen.

"Wat gebeurt er met de beste helden van de wereld, als de wereld vergaat? Als de dood zich over de planeet verspreidt, wie zal er dan leven en wie zal veranderen in dit apocalyptische verhaal van heldhaftigheid, opoffering en vernietiging?"

Infinity 5-6-7-8 (collector pack) (mei)

"GROOT, GROTER... ONEINDIG! Thanos is weer terug! De legers van de dwaze Titaan slaan de eerste slag in een intergalactische oorlog die niet alleen op aarde, maar ook in de ruimte wordt uitgevochten... met de Avengers tussen twee vuren. En terwijl de creatiebommen op aarde actief worden, doen de Builders hun intrede. Kunnen de Avengers de wereld redden of worden de plannen van Thanos werkelijkheid?"

Spider-Man / Deadpool (collector pack) (juni)

Pakket met twee tweeluiken.

"Spider-Man is niet op zoek naar nieuwe vrienden, maar Deadpool heeft wel zijn zinnen gezet op een bromance. Levert dat een vriendschappelijke samenwerking op of gooit de identiteit van Deadpools volgende doelwit (een of andere rijke stinkerd genaamd Peter Parker) roet in het eten?"