Dark Dragon Books in april 2023

16 februari 2023 Vooruitblikken

Vandaag en de volgende dagen blikken we vooruit naar het programma van kwartaal 2 van Dark Dragon Books. Vandaag stellen we de te verschijnen albums van april 2023 aan je voor. Deze vind je ook terug in de rubriek Te verschijnen, waar eveneens een pdf met de aankondiginsgrbcihure is te downloaden.

Avatar: In het Voordeel 1

Start van een trilogie met een nieuw verhaal naar de sf-films van James Cameron.

"Het is meer dan tien jaar geleden dat de mensen gedwongen werden Pandora te verlaten, maar nu keren ze terug met een armada van zwaarbewapende ruimteschepen! Na jaren van vrede heeft Jake Sully zich met Neytiri gevestigd en een gezin gesticht, dus voor hem staat er nog meer op het spel dan toen hij voor het eerst ten strijde trok tegen de invasiemacht."

Avatar: De Volgende Schaduw

Dark Dragon Books gaf al eerder vertaalde comics uit op Europees albumformaat met nieuwe verhalen naar de bekende films van James Cameron. De Volgende Schaduw is een nieuw verhaal in één deel.

"Jake Sully handhaaft zijn positie als leider van de Omatikaya Na’viclan, maar nu hun vaderland in puin ligt, begint hij te twijfelen aan zijn plaats onder hen. Terwijl de vete tussen de Na’vi en de mensen voortduurt, beginnen de spanningen tussen de stammen te escaleren terwijl langdurige familierivaliteit leidt tot verraad!"

Berlijn Wordt Ons Graf 3

In 2021 overleed de Franse stripmaker Michel Kœniguer. Hij werd 49 jaar en bouwde een carrière op met historische oorlogsstrips, zoals de trilogieën Bomb Road, Misty Mission en zijn jongste succes Berlijn Wordt Ons Graf. Voordat hij stierf, was hij al achttien pagina's opgeschoten met het derde en laatste deel van Berlijn Wordt Ons Graf. Ook de cover had hij al getekend. Bovendien had hij al een compleet storyboard van het volledige album getekend en was het scenario uitgeschreven. Na de rouwperiode werkte tekenaar Vincenzo Giordano de rest van het album af. Dit album verschijnt nu ook in softcover.

Het slotalbum speelt zich af op 29 april 1945. Berlijn is een ruïne. Russische troepen en enkele Duitse eenheden voeren een laatste bittere strijd. De Charlemagne-divisie, een eenheid met Franse soldaten die voor de Duitsers vechten, is onderworpen aan bombardementen en een oprukkende overmacht. Het einde nadert. Voor het handvol resterende mannen is elke hoop verdwenen. De enige oplossing: aanvallen om zich een weg te banen door de Russische tegenstanders

Conan de Avonturier: De God in de Sarcofaag

Een nieuwe verstripping naar de oorspronkelijke verhalen van Robert E. Howard. Emmanuel Civiello kennen we van onder meer van fantasyreeksen als De Kiem van de Waanzin, Drakendynastie en Korrigans. Doug Headline is als zoon van de Franse schrijver Jean-Patrick Manchette (wiens romans ook verstript raken) van alle markten thuis. Hij schreef voor tv, film, tijdschriften en intussen ook heel wat strips, zoals Femme Fatale, New-York Inferno en De Prinses van het Bloed.

"Gebruikmakend van de discretie van de nacht infiltreert Conan een weelderig paleis om een beker te stelen die hem snel rijk zal maken. Hoewel hij sluipt als een kat wordt hij toch opgemerkt door de bewaker Arus. Hij meent in Conan een medecrimineel te herkennen. Zonder het te weten heeft Conan zich zojuist aangeboden als de ideale schuldige voor de moord op Kallian Publico, de rijke en gehate eigenaar van de tempel die hij kwam beroven..."

Elvis: De Officiële Stripbiografie (herziene editie)

"Wanneer Elvis Aaron Presley in 1954 de deur opent van de Sun Studios in Memphis, heeft hij geen enkel vermoeden dat hij een muzikale revolutie zal veroorzaken met een nieuwe muzikale trend. Een jongeman uit Mississippi, gegrepen door blues en country. Hij heeft een glansrijke toekomst voor zich en groeit uit tot een legende. Dit is het verhaal van The King."

Nieuwe editie met extra stofomslag met een andere cover en een artprint erbij.

John Lord 3

Nu ook in softcover.

"Een origineel noir-verhaal dat zich afspeelt in het New York van de jaren 1920, waar een onwaarschijnlijk paar detectives een mysterieuze moordenaar achtervolgt.

Ex-detective John Lord, net teruggekeerd uit de Eerste Wereldoorlog, wordt ervan overtuigd om een speciaal onderzoeksbureau, bekend als de UPI, opnieuw leven in te blazen om de gruwelijke dood van de oprichter te onderzoeken. Terwijl John wordt vergezeld door Clara, een eigenwijze psychologiestudent, wordt het duo gevolgd tijdens hun wilde rit van de Big Apple naar de Bayou van Louisiana..."

De Koningskeuze (herziene editie)

Nieuwe editie van het album dat in 2019 is uitgegeven, nu met een nieuwe stofomslag en een artprint.

"Kronieken van een regeerperiode met een zweem van schandaal! Geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Edward, prins van Wales, de koning van Engeland die troonsafstand deed om samen te kunnen zijn met zijn omstreden minnares Wallis Simpson..."

Marvel Double Trouble: Spider-Man / Venom 1

Start van tweeluik voor jongere comicliefhebbers.

"Ze zijn al jarenlang vijanden in het Marvel-universum, maar nu zullen ze met tegenzin moeten samenwerken... Een onverwachte gedachtenwisseling plaatst Spidey en Venom namelijk in elkaars lichaam! Maar wie heeft ze verwisseld, en waarom?"

Marvel Double Trouble: Spider-Man / Venom 2

Slot van tweeluik voor jongere comicliefhebbers.

"Ze zijn al jarenlang vijanden in het Marvel-universum, maar nu zullen ze met tegenzin moeten samenwerken... Een onverwachte gedachtenwisseling plaatst Spidey en Venom namelijk in elkaars lichaam! Maar wie heeft ze verwisseld, en waarom?"

Molly West 1

Het nieuwste project van Xavier Fourquemin en Philippe Charlot, de auteurs van De Wezentrein, Het Kerkhof der Onschuldigen en De Onderzoeken van Lord Harold, is de westerntrilogie Molly West.

"Het zuiden van de Verenigde Staten, einde van de burgeroorlog. De komst van de verfijnde en hoffelijke Isabelle Talbot uit de noordelijke staten zorgen voor verwarring. Zij past perfect bij haar onderwijsmissie, maar valt niet in de smaak bij de harde en smerige sfeer van Texaanse dorpen. Maar wee degene die deze goede manieren verwart met naïviteit of dwaasheid... Want achter haar zachte voorkomen verbergt Isabelle de sporen een verleden vol lijden dat in de loop van de tijd is veranderd in doffe woede..."

Moord op de Tsaar (herziene editie)

Moord op de Tsaar is een integrale editie van een in het Frans verschenen tweeluik van Thierry Robin (Koblenz) en Fabien Nury (Er Was Eens, Katanga, Keizerin Charlotte, Tyler Cross, Silas Corey, W.E.S.T.). In 2021 publiceerde Dark Dragon Books het album al eens. Deze nieuwe editie bevat een artprint en er zit een stofwikkel met nieuwe cover rond het bestaande album.

"Moskou, 17 september 1904. Op het voorplein van het paleis van de gouverneur-generaal van Moskou zwaait een opstandige menigte met stokken, stenen en rotte groenten. Op het balkon laat gouverneur Sergei Alexandrovich zijn zakdoek vallen. Een gebaar met voorbedachten rade of een ongelukje? Dit is hoe dan ook het signaal: de soldaten schieten op de menigte. In een explosieve politieke context, waarin de mensen zich organiseren om te vechten tegen het autocratische regime, markeert deze handeling het doodvonnis van de groothertog." 

De Mysteries van Maison Fleury 3

Laatste deel van de erotische reeks. Van dezelfde auteur Gabriele Di Caro verschijnt deze maand bij Dark Dragon Books ook Onder het Paradijs, een bundel met twaalf erotische korte verhalen.

"Aan het einde van de negentiende eeuw werd Londen gekenmerkt door een reeks aanslagen. De explosies zaaien paniek en er zijn veel slachtoffers te betreuren. Commissaris Barnes en zijn assistent Reid volgen een groep terroristen. Wederom lijkt er een verband te bestaan tussen Huis Fleury en twee lang strijdende krachten, waarvan er één op het punt staat de mysterieuze Parel in handen te krijgen. Met dit onderzoek eindigt het laatste opus van een adembenemende thriller, prachtig geschreven en getekend door Gabriele Di Caro."

Onder het Paradijs

Nieuw vertaald werk van de tekenaar van De Mysteries van Maison Fleury, even erotisch van aard.

"Dit album bevat een verzameling van twaalf korte verhalen waarin vrouwen centraal staan en elkaar op verschillende pagina’s kruisen. De titel, een verwijzing naar de schoonheid van seksualiteit en het tegenovergestelde, de hel, leidt tot een vaak bitter einde. De verscheidenheid aan verhalen geeft de lezer de mogelijkheid zich te identificeren met en zich te wagen aan gevarieerde en prachtig getekende erotische fantasieën."

Stranger Things: De Andere Kant 1

In 2024 moet het vijfde seizoen van de megapopulaire tv-reeks Stranger Things op Netflix belanden. Om dat lange wachten te verzachten, is er een nieuw verhaal te lezen als een stripverhaal in twee delen. Het grijpt terug naar Wills belevenissen in The Upside Down uit seizoen 1.

De tekeningen zijn van Italiaan Stefano Martino, bekend van fantasyreeksen als Orakel, De Orde van de Drakenridders, Orks & Goblins, De Wouden van Opaal en De Meester-Inquisiteurs. Hij werkte ook mee aan de comicreeksen Angel, Catwoman, Doorways (naar George R.R. Martin), Warlord of Mars en Doctor Who. De Amerikaanse scenariste Jody Hauser schrijft eveneens voor Doctor Who en comicreeksen als Ms. Marvel, Black Widow, Spider-Man, Star Wars, Star Trek, Supergirl, enzovoort.

"The Upside Down, is een plaats die je normaal ziet in paranormale visioenen en nachtmerries. Will Byers weet niet hoe hij het schimmige rijk waarin hij zich bevindt moet noemen, maar hij weet wel zeker dat hij alleen is en ver weg van alles wat ook maar enigszins veilig is. Om elke hoek loert een vreemd krijsend monster en vanaf de andere kant zweven bekende stemmen door de lucht. Om te overleven, houdt Will vast aan de lessen die hij heeft geleerd van de kameraadschap met zijn vrienden. Hij hoopt dat hij ooit terug naar zijn familie kan. Ontdek wat er met Will gebeurde tijdens de gebeurtenissen van seizoen 1 van de populaire Netflix-serie Stranger Things."

Stranger Things: De Andere Kant 2

Het slot van het tweeluik verschijnt tegelijk met deel 1.

The Death of Captain America 1

Start van een zesdelige reeks.

"In de nasleep van de burgeroorlog wordt Captain America door S.H.I.E.L.D. in hechtenis genomen, waar hij wordt vermoord op bevel van de Red Skull. Sharon Carter is gehersenspoeld door dokter Faustus en geeft hem de dodelijke slag. Nu jagen Tony Stark en Black Widow op de moordenaars van Captain America terwijl Falcon zijn eigen aanwijzingen volgt..."

The Death of Captain America 2

Deel 1 en 2 van de zesdelige reeks verschijnen tegelijk.

Collector packs

In april zijn de volgende collector packs gepland.

  • Berlijn Wordt ons Graf deel 1-2-3 in softcover
  • De Mysteries van Maison-Fleury deel 1-2-3
  • Marvel Action Avengers deel 4-5 + Origins deel 2
  • Marvel Action Spider-Man deel 4-5 + Origins deel 1
  • Spider-Man / Black Cat deel 1-2-3 met een nieuwe sleeve
  • DC Spotlight: Flashpoint deel 1-2 en Batman / Fortnite; Zero Point deel 1-2

Artboeken

Dark Dragon Books treedt in ons taalgebied ook op als distributeur van internationale artboeken. Van uitgeverij Ominiky kan je deze titels verwachten:

  • Manga Style 3: Keziedra: Na artboeken van Peter Straubel en HQubes in de collectie Manga Style staat in deze derde uitgave het werk van Keziedra centraal. "Hoi! Mijn naam is Jean Joseph Kézié Demessance, maar ik sta bekend als Keziedra. Dit boek is een bewijs van het pad dat ik heb bewandeld, en een liefdesbrief aan al die mensen, degenen die mij hebben beïnvloed, en aan iedereen die mij momenteel volgt en aanmoedigt!"
  • Squared van Andrew Cockroach.
  • The Art of Marcel Mosqi: Watercolors: Kunstboek vol met illustraties van illustrator Marcel Mosqi die bekend staat om zijn bijzondere aquarelstijl.