Terug naar overzicht

Dargaud in augustus en september 2022

23 mei 2022 Vooruitblik

In de eerste week van augustus en september verschijnen in totaal vier nieuwe albums bij uitgeverij Dargaud. Die kan je met meer details over de uitvoering terugvinden in de rubriek Te verschijnen. Hieronder stellen we de titels aan je voor. We hebben nog niet alle covers.

Groepstherapie 3 (september)

"In dit nieuwste album zet auteur Manu Larcenet zijn zoektocht naar inspiratie voort. Deze keer ensceneert hij op een rustigere en meer lineaire manier zijn overpeinzingen en zijn hereniging met zijn familie. Een zeldzame mengeling van humor en tederheid, en een verrassende finale vol zelfspot."

Vesper 2 (september)

Jérémy Petiqueux's fantasywereld uit Vesper bestaat ook als game, maar dat hoef je niet te kennen als je deze stripreeks leest.

"Samen met Zarak, een ondeugende kleine demon waarmee ze telepathisch kan communiceren, gaat Vesper op weg naar Valestiel. In die stad zou haar geliefde Crimson gevangen zitten. Ze weet dat ze Crimson niet kan redden met enkel de hulp van Zarak. Vastberaden als altijd besluit ze haar vroegere metgezellen, de Nyx-ridders, op te zoeken en probeert ze hen voor haar zaak te winnen. Voor Vesper begint een lange zoektocht. Maar één vraag blijft door haar hoofd spoken: leeft Crimson nog? En als hij nog leeft, in welke toestand? Wat er ook gebeurt, hun leven zal nooit meer hetzelfde zijn. En Vesper zou door de haat die ze voelt wel eens overmand kunnen worden door de chimaera die in haar schuilt..."

 

Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht 7 (augustus)

Tekenaar David Etien wisselt intussen al enkele jaren nieuwe delen van De Vier van Baker StreetOp Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht en de Robbedoes-spin-off Rommelgem met elkaar af. Van deze laatste moet nog één, door Etien getekend deel verschijnen waarin we meer te weten komen over de jeugd van de graaf. Dupuis voorziet liever vier of vijf delen, maar Etien wil zich niet te veel vastpinnen op de toekomst. "We zien wel", zegt hij daarover. Zijn beslissing om zelf een deel 4 en 5 te tekenen, staat nog niet vast. Ook voor de geslaagde detectivereeks De Vier van Baker Street wenkt een einde, maar dat is nog niet voor binnenkort. De scenaristen Djian en Olivier Legrand willen de reeks in schoonheid eindigen met deel 12. Intussen is Etien ook een van de tekenaars van Idefix, de prequelspin-off van Asterix.

En dan is er dus ook nog die prequelcyclus van Op Zoek naar de Tijdvogel. Het antwoord op de vraag hoeveel delen daar nog van zullen verschijnen, evolueerde door de jaren heen. Volgens Etien is deel 7 het voorlaatste deel van die cyclus. In ieder geval komt daarna nog een laatste cyclus van slechts één album — of het kan ook een tweeluik worden — dat Régis Loisel zelf wil tekenen met een scenario in samenwerking met Serge Le Tendre. Die cyclus zal zich afspelen na de oorspronkelijke reeks Op Zoek naar de Tijdvogel.

Over deel 7: "Ridder Bolster komt samen met Kryll en Bulrog eindelijk aan in Thâ, in het land van Akbar. Bolster vreest dat Mara hem zal wegduwen na de tragische moord op Mara's vader terwijl zijn geest bezeten en gemanipuleerd werd. Maar Mara vergeeft hem en vertelt hem dat ze in de grimoire van de goden een zeer oude magie heeft ontdekt die verbonden is met het symbool van de Orde van het Teken. Deze magie zou hen kunnen beschermen tegen de god Ramor en zijn volgelingen. Maar daarvoor moeten ze naar een archipel reizen waar een mysterieus zaad groeit..."

De Schorpioen 14 (september)

In 2020 verscheen het eerste album van De Schorpioen door tekenaar Luigi Critone, deel 13 in de reeks. Critone nam de reeks toen over van Enrico Marini. Inmiddels is Critones tweede album klaar. De Schorpioen wordt nog steeds geschreven door Stephen Desberg

"De Schorpioen zet zijn zoektocht naar het graf van Achnaton verder. In Caïro heeft de Schorpioen Mejaï gevonden. Maar zij heeft hem verboden zich te bemoeien met haar leven en dat van hun kind... dat verdwenen schijnt te zijn. Aan boord van een feloek die de Nijl afvaart, wil de Schorpioen de waarheid achterhalen, maar hij heeft geld nodig. Dus keert hij terug in dienst van de Sabbatiaanse, een zeer gevaarlijke vrouw die de mysteries van het verleden kan ontrafelen. Zij volgt het spoor van de mysterieuze farao Achnaton, de uitvinder van de ene God. Ze is ervan overtuigd dat ze door het vinden van zijn tombe een link kan leggen tussen zijn hogepriester Tamose, Mozes uit de Bijbel en de uittocht naar Palestina. De uittocht die nu door zowel de joden, moslims als christenen in het Westen wordt opgeëist. Maar de zoektocht gaat mis. Gewapende mannen vallen hen aan. De schat in Achnatons graftombe lokt hebzucht uit, en vooral bij de machtige Al-Kabir, de meester van de Mejaï."

Naast deze hoofdreeks zullen er ook nog door Marini getekende én geschreven verhalen verschijnen. Het Zwaard van Toledo wordt het eerste verhaal dat volledig van zijn hand is. Tijdens een pauze aan het uitwerken van het slot van zijn tweeluik Noir Burlesque begon hij in april 2022 met het schrijven van zijn eerste solo-Schorpioen. Naar eigen zeggen wordt het een buitenreeksalbum op een ander formaat, een ander aantal pagina's en met dezelfde held. Hij zal zich meer verdiepen in de oorsprong van het personage. Dat album moet je nog niet meteen verwachten. Hij heeft nog andere projecten lopen, waaronder het vervolg op De Adelaars van Rome.

Terug naar overzicht