Comic Watch houdt ermee op

14 september 2023 Algemeen

Naar aanloop van het stripfestival van Breda op 23 en 24 september hakte de Nederlandse uitgeverij Comic Watch de knoop door om ermee te stoppen. Als reden geeft uitgever Sytse S. Algera het volgende op: "De sterk oplopende kosten en dalende verkopen hebben ons tot dit moeilijke besluit gedwongen." De laatste paar jaar stond de productie al op een lager pitje.

Algera was tevens de scenarist van heel wat reeksen die hij de voorbije jaren zelf uitgaf: de fantasyreeks De Verloren Verhalen van Lemuria (3 albums) en de spin-off Citadel (3 albums), de politiereeksen 24/7 (3 albums en een integrale), Vluchtelingen (3 albums en een integrale) en De Vries  (4 albums en een integrale), de sf-reeks Aqua Invicta (1 album) en de western De Witte Indiaan (3 albums). Een paar van deze reeksen debuteerden in het stripblad Eppo en verschenen aanvankelijk in album bij toen nog Don Lawrence Collection (24/7 en De Vries) of Dark Dragon Books (Lemuria). Diverse producties vonden ook hun weg naar buitenlandse stripbladen en albums. Verder gaf het de reeksen Caztar (deel 3), Miss Greene (3 albums) en Valarie Moore (1 album) uit.

Er komt dit najaar nog een crowdfundproject om deel 2 van Valarie Moore uit te geven, wat bij succes meteen de laatste uitgave van Comic Watch zal zijn. Verder stelt de uitgeverij wat het zal doen met de voorraad onverkochte albums: "De resterende voorraad zal vernietigd worden en zal NIET tegen lage prijzen gedumpt worden zoals we in het verleden bij andere uitgeverijen hebben zien gebeuren."