Terug naar overzicht

Casterman in mei 2023

8 maart 2023 Vooruitblik

In het tweede kwartaal van 2023 publiceert Casterman slechts twee titels die allebei in mei verschijnen. Je vindt ze met alle details terug in de rubriek Te verschijnen en ook hieronder.

Kaamelott 10

Steven Dupré werkte onlangs het eerste deel van een verstripping van Ken Folletts Pilaren van de Aarde af op scenario van Alcante. Het tiende album van Kaamelott was al langer afgewerkt en verschijnt nu in vertaling.

"Nadat Karadoc door Arthur uit Kaamelott is gezet, ontdekt hij aan het hoofd van zijn eigen team avonturiers een mysterieus object met magische eigenschappen. Maar hoe gebruik je in hemelsnaam een twintigzijdig voorwerp dat een eigen wil lijkt te hebben? Hij zal moeten samenwerken met Percival om dit raadsel op te lossen, maar deze heeft nadat hij uit Kaamelott werd gezet ook besloten een eigen groep te vormen."

Oorlog en Liefde 8

Sinds 2015 lag de historisch gesitueerde reeks Oorlog en Liefde stil. Jean-Michel Beuriot en Philippe Richelle hadden toen zeven delen bij Casterman gepubliceerd. Daarin volgen we onder meer de jonge Duitser Martin Mahner die noodgedwongen keuzes moet maken tijdens de opkomst van het nazisme en de Tweede Wereldoorlog. Die keuzes veroorzaken fatale gevolgen. De auteurs focussen daarbij nadrukkelijk op zijn liefdesleven.

Het auteursduo werkte de voorbije tijd aan niet één, maar twee nieuwe delen. Deel 8 verschijnt nu. Deel 9 zou in het najaar moeten volgen. Met die albums sluiten de auteurs de reeks af.

Het verhaal van deel 8: "Wanneer we Martin Mahner aan het einde van het zevende deel van stripreeks verlaten, deserteert hij uit angst te worden vervolgd voor passieve medeplichtigheid aan de mislukte aanslag op Hitlers leven. Hij vergist zich:. Hij wordt slechts beschouwd als een deserteur, een van de velen, in deze periode van chaos die voorafgaat aan de ineenstorting van nazi-Duitsland. Naast de verplichting voor Martin om onder te duiken, zijn we getuige van het einde van het Derde Rijk, na de gecombineerde offensieven van de Anglo-Amerikanen — in het Westen — en het Rode Leger, waardoor duizenden Duitsers onder apocalyptische omstandigheden naar het Westen vluchten: de winter is bijzonder hard en de Sovjetsoldaten willen hun rekeningen vereffenen."

Terug naar overzicht