Bonte plant twee integrales van Pits en Kaliber

10 november 2021 Vooruitblikken

In het voorjaar van 2022 plant uitgeverij Bonte meteen twee integrales van Pits en Kaliber, de klassieke detectivereeks van Bob Mau die als voorloper geldt van Kari Lente. Pits en Kaliber liep tussen 1959 en 1962 en werd stopgezet na dertien avonturen. Tot 1967 volgden nog herplaatsingen in het stripweekblad Ohee en in kleur ook in Iris / Ons Land. Bonte gaf al deze verhalen al eens uit in zowel zwart-wit als kleur en nu wacht het grotere werk.

De twee integrales bundelen alle dertien avonturen in zwart-wit, aangevuld met wat achtergrondinformatie, schetsen en covers van voorgaande albumuitgaven. Hoeveel pagina's de integrales zullen tellen en hoeveel ze zullen kosten, is nog niet vastgelegd. Uitgever Peter Bonte gaf ons ook de volgende oproep door: mocht je in het bezit zijn van originele tekeningen (schetsen, losse illustraties, posters, reclamemateriaal,...) van Pits en Kaliber, mag je altijd contact opnemen via bontemagazine@gmail.com.

Deel 1 bundelt de jaargangen 1959 en 1960, zijnde de verhalen De Hik-o-straler, De Zwarte Tijger, De Ravenbaron, De Rampzalige Bril, De Geest van Bukhar en De Kat van Toetanchamon. Deel 2 bevat de jaargangen 1960 tot 1962 met de verhalen Het Spook van Zamelberg, De Verloren Safari, De Zoete Diamanten, De Bende van Torenburg, Het Kluts-gevaar, De Schat van Nana Sahib en De Poppen van Kastopoulos.

De vormgeving ligt in de vakkundige handen van Hans De Bisschop, die alvast onderstaande covers ontwierp. De inkleuring herinnert aan covers van oude Kapoentjesuitgaven.