Bonte bundelt Ohee-westerns van Frank Sels

25 september 2023 Vooruitblikken

Na een wat langere afwezigheid gaf Bonte weer een nummer uit van Getekende Reep Magazine. De beslissing viel wat laat waardoor wijzelf geen tijd hadden om er onze bijdrage aan te leveren met enkele pagina's. Wat er wél in staat, is onder meer een interview met Willy Linthout van wie Bonte zijn nieuwe stripreeks De Familie Super uitgeeft. En voorts heel wat aandacht voor recent verschenen strips en nog te publiceren albums van Bonte. Er staat ook een interview in met comicvertaler Peter de Bruin (Juniorpress) dat ook in het recent door Bonte uitgegeven nostalgische boek Nog een Boek over de Jaren 80 voorkomt. Yves Kerremans heeft zijn vaste rubriek over Marc Sleen. En er zijn ook heel wat korte strips en cartoons in te lezen. Het nummer is gratis mee te nemen in stripspeciaalzaken. De pdf (177 MB) ervan kan je downloaden via onze rubriek Te verschijnen of rechtstreeks via deze link.

Een van de aankondigingen betreft drie integrales met westerns en andere verhalen die zich in Amerika afspelen. Ze zijn het werk van Frank Sels voor het Vlaamse stripweekblad Ohee. Bonte meldt dat het eind dit jaar de drie bundelingen zal uitgeven. Ze hebben elk een cover van Franks zoon Erwin Sels.De coverillustratie van een van de integrales kan je hier al zien.

Getekende Reep Magazine stelt Frank Sels als volgt voor: "Frank Sels, geen onbekende in de Vlaamse stripwereld en waarschijnlijk zelfs de productiefste tekenaar van zijn generatie! Gedurende de jaren 1960 en 1970 was hij werkzaam bij Studio Vandersteen waar hij werkte aan de reeksen De Rode Ridder, Karl May en Bessy. Naast zijn dagelijks tekenwerk op de studio schreef hij samen met oude schoolvrienden scenario’s voor eigen stripreeksen en tekende deze dan uit voor het weekblad Ohee. Gezien zijn voorliefde voor oude klassiekers en westerns waren dit veelal de onderwerpen van zijn strips, maar ook humoristische verhalen schuwde hij niet. Een groot aantal verscheen daarnaast ook in het Frans bij Samedi Jeunesse waarvoor hij verschillende covers schilderde."