Nog een Boek over de Jaren 80

Scenarist(en)
Axel Watteeuw
Uitgeverij
Bonte
Verschijningsdatum

"Brugge, West-Vlaanderen. De Brugse uitgever Peter Bonte kondigt de release aan van het semi-historische boek Nog een Boek over de Jaren 80.

Dit is niet het eerste boek over de jaren 80 en het zal wellicht niet het laatste zijn. Er is een overvloed aan boeken over dit decennium. Boeken over politiek, over muziek, over mode, over films. Nog een Boek over de Jaren 80 onderscheidt zich van zijn concurrenten op de boekenplank omdat het weg stapt van de beproefde formule over hoe zo’n boek er hoort uit te zien.

In zijn typerende onverbloemde schrijfstijl neemt auteur Axel Watteeuw, berucht als cultblogger 80sGeek, je mee op een nostalgische, maar eigenzinnige reis doorheen zijn jaren 80. Over hoe het toen echt was om als geek op te groeien. Geschreven vanuit de buik, en met het hart op de tong.

De auteur groeide op in de Belgische kuststad Oostende als kind van ouders die in de horeca werkten. Bijgevolg spendeerde hij zijn jeugd in de Oostendse cinema, in de lunaparken, voor de televisie en met zijn neus in een stripverhaal. Daarom komen deze thema’s uitgebreid naar voor.

Aan de hand van interviews met experts in hun veld wordt dieper op enkele thema’s ingegaan. Om zijn verhaal vorm te geven doet Axel Watteeuw beroep op fotografe Karen Reyniers (justk photography) die het boek rijkelijk van professionele foto’s voorziet. Ook verlenen verschillende getalenteerde artists (Jeffrey Van Hove, Sofie Uvin, Nigel Jaaman, Boy Akkerman en Pascal Schokaert) hun medewerking met originele art. Het voorwoord is geschreven door Lectrr, de huiscartoonist van De Standaard en het scherpste potlood van België."

Reeks
Nog een Boek over de Jaren 80
Pagina's
188
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
informatie / naslagwerk
Extra
geïllustreerd boek met foto's en tekeningen
Prijs
€ 39,99