Angel Wings 8 onder loodzware omstandigheden

23 november 2022 Vooruitblikken

In mei 2023 wordt Angel Wings deel 8 verwacht in het Frans. Op de vertaling bij Silvester zal je niet veel langer moeten wachten. Voor tekenaar Romain Hugault zal dit voor eeuwig verbonden zijn aan een persoonlijk drama. Zijn moeder Catherine verongelukte namelijk recent in een vliegtuigongeluk toen ze zelf aan de knuppel van een vliegtuig zat tijdens een storm. Zij gaf vliegopleidingen en was een van de weinige leraressen die met het Franse Erelegioen gedecoreerd werden. Hugault vernam het droevige nieuws van zijn vader terwijl hij dit plaatje aan het afwerken was.

Een boek en een artbook

Volgende maand verschijnen twee andere speciale albums met het werk van Romain Hugault. ST EX: De Prins in zijn Citadel verschijnt in december bij Silvester. Het is geen stripverhaal, maar een met paginagrote illustraties verluchtigd boek over de beroemde Franse luchtvaartpionier en schrijver Antoine de Saint-Exupéry, bijgenaamd Saint Ex.

Liefhebbers van het werk van Romain Hugault (Angel Wings) hebben de keuze uit drie verschillende uitvoeringen van dit speciale album: de gewone hardcover (39,95 euro), een limited edition (75 exemplaren, 79,95 euro) met andere cover, linnen rug en een gesigneerde ex libris en een deluxe edition (slechts 35 exemplaren, 149,95 euro) met andere cover, linnen rug, metalen wandplaat en gesigneerde ex libris. Alle drie uitvoeringen tellen maar liefst 176 pagina's.

En op 7 december publiceert de Zwitserse uitgeverij Paquet het Franstalige artbook Romain Hugault: La Tête dans les Nuages. Daarin reconstrueert Eloi Rousseau de totstandkoming en de verdere ontwikkeling van Hugaults passie voor het tekenen van vliegtuigen. Vele illustraties, schetsen, potloodtekeningen, storyboardtekeningen voor zijn strips en fragmenten vullen dit artbook dat veertig jaar luchtvaarttekeningen samenbalt, van kindertekeningen tot technisch vaardige doorsnedes en toch ook heel wat van zijn befaamde pin-ups. Het boek tet 208 pagina's en kost 39 euro. Het zal in de loop van 2023 ook in het Nederlands verschijnen.