Zij die Spreekt

Tekenaar(s)
Alicia Jaraba
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

Prachtige vertelling, gebaseerd op de historische figuur La Malinche die ook de heldin is in de reeks Quetzalcoatl van Jean-Yves Mitton. De 34-jarige Spaanse stripmaakster Alicia Jaraba baseerde zich voor haar verhaal over de Centraal-Amerikaanse La Malinche alias Doña Marina of haar oorspronkelijke Nahuatl-naam Malinalli Tenepal op historische bronnen en documentaires. La Malinche was een tolk — én geliefde — van de Spaanse conquistador Hernán Cortés die vele drama's meemaakte, maar hem ook strategisch advies gaf.

"Zestiende eeuw. Malinalli is de dochter van een Centraal-Amerikaans stamhoofd. Kort na het overlijden van haar vader wordt ze verkocht aan een andere stam om op het veld te werken en het libido van haar nieuwe meester te bevredigen. Op een dag verschijnen immense schepen aan de horizon, onder leiding van Hernán Cortés, en die is geobsedeerd door het zoeken naar goud. De conquistador merkt Malinalli en haar gave voor talen op. Ze wordt zijn tolk en een van de sleutelelementen in zijn hoop op verovering. Ze wordt ook degene die de moed heeft om een in die tijd voor vrouwen verboden woord te zeggen: nee!

Verder dan de legende is dit het verhaal van La Malinche, een levendige, jonge, onervaren vrouw en vaak overweldigd door de gebeurtenissen, maar vooral menselijk."

Reeks
Zij die Spreekt
Collectie
Collectie Bamboe
Pagina's
216
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 29,95