Verhoeven Brigade 1: Rosie

Tekenaar(s)
Yannick Corboz
Scenarist(en)
Pascal Bertho
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Deze detectivereeks, met een compleet verhaal per album, is gebaseerd op de romans van Pierre Lemaitre die ook zijn vertaal in het Nederlands. Bij Scratch Books verschenen van dezelfde schrijver ook al stripbewerkingen van zijn romans Tot Ziens Daarboven en de opvolger De Kleuren van de Brand. In het Frans verscheen vorig jaar nog deel 3 van de stripreeks Verhoeven Brigade waarmee de reeks compleet is.

Tekenaar Yannick Corboz tekende ook de briljante reeks Moordenaar op Maat, eveneens uitgegeven door SilvesterPascal Bertho nam deel aan de conceptreeks Zeven en hij schreef de spannende thriller Endurance.

"De bom deed haar werk, op dat vlak kon de dader tevreden zijn. De overlevenden van de explosie trachten de zwaargewonde slachtoffers te redden die op de grond verspreid liggen. Jean rent de metro in. Hij is niet van plan iemand te helpen. Hij bracht de bom tot ontploffing. Jean Garnier, voor de burgerlijke staat ‘John Garnier’, heeft niets meer te verliezen: zijn moeder zit in de gevangenis, zijn vriendin werd vermoord en hij is werkloos. Wat hij wil is heel simpel: een paspoort, vliegtickets naar Australië voor zijn moeder en hemzelf en vijf miljoen euro. Hij wil enkel met commissaris Camille Verhoeven spreken, zo niet detoneert hij de zes andere bommen op die hij verstopt heeft...

Camille Verhoeven is geboren met hypotrofie en is slechts 1,45 m groot. Hij is een eenzame, discrete en ijverige man. Zijn ervaring stelde hem in staat een bont en efficiënt team samen te stellen. Het team bestaat uit Louis, rijk en elegant, Armand, nauwgezet en gierig en Jean-Claude, flierefluiter en rokkenjager. Zal deze unieke brigade erin slagen de aanslagen te verijdelen?"

Reeks
Verhoeven Brigade
Deel
1
Pagina's
72
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
detective
Extra
compleet verhaal, deel 1 van driedelige reeks
Prijs
met stofomslag
€ 24,95