Tom Poes: En de Watergeest

Tekenaar(s)
Marten Toonder
Scenarist(en)
Marten Toonder
Uitgeverij
Hanzeboek
Verschijningsdatum

"Een klassieker van Marten Toonder. Na ruim zeventig jaar weer in druk! Met een nawoord en extra illustraties.

Marten Toonder zag zichzelf graag als een heer van stand. Hij vergeleek zich dikwijls met zijn creatie, Ollie B. Bommel, ook een heer. Toonder werd beroemd met zijn Tom Poes en Olie B. Bommel-strips die in talloze kranten in binnen- en buitenland verschenen. Als geen ander wist Toonder hoe je een spannend verhaal moest vertellen. Met zijn Toonder Studio’s drukte hij een enorme stempel op de Nederlandse stripwereld.

Veel minder bekend dan zijn Bommel-strips zijn de prentenboeken van Marten Toonder. In de naoorlogse jaren, de beginjaren van zijn strip, verscheen een aantal kinderboeken met prachtige illustraties. Het zijn nu veelgezochte collectors items. Het prentenboek Tom Poes en de Watergeest uit 1950 is een bewerking van het gelijknamige stripverhaal dat in 1947 in de Nieuwe Rotterdamse Courant verscheen. In nauwe samenwerking met de Toonder Compagnie publiceert Just Publishers, na de heruitgave van Tom Poes en de Laarzenreuzen uit 1948, nu de herdruk van Tom Poes en de Watergeest. Gebonden en met linnen rug. Bovendien worden als extra een nawoord en een reeks kleurenillustraties toegevoegd.

Marten Toonder (1912-2005) is Nederlands bekendste stripauteur. Zijn boeken zijn bestsellers. Veel van de uitdrukkingen en zegswijzen uit zijn Bommel-verhalen zijn mettertijd deel geworden van de Nederlandse taal."

Reeks
Tom Poes
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
humor
Extra
compleet verhaal
Prijs
hardcover met gele linnen rug
€ 29,95
luxe met andere cover, rode linnen rug en prent (99 exemplaren)
€ 60,00