Tom Poes en de Laarzenreuzen

Tekenaar(s)
Marten Toonder
Scenarist(en)
Marten Toonder
Uitgeverij
Hanzeboek
Verschijningsdatum

"Een heer van stand, zo zag Marten Toonder zich zelf graag. Hij vergeleek zichzelf dikwijls met zijn creatie, Ollie B. Bommel, ook een heer. Toonder werd beroemd met zijn Tom Poes en Olie B. Bommel-strips die in talloze kranten in binnen- en buitenland verschenen. Met zijn Toonder Studio’s drukte hij een enorm stempel op de Nederlandse stripwereld. Als geen ander wist hij hoe je een spannend verhaal moest vertellen.

Veel minder bekend dan zijn Bommel-strips zijn de prentenboeken van Marten Toonder. In de late jaren 1940, de beginjaren van zijn strip, verscheen een aantal kinderboeken met prachtige illustraties. Tom Poes en de Laarzenreuzen uit 1947 is een bewerking van het allereerste Tom Poes-verhaal dat onder de titel Tom Poes en de Blauwe Aarde in 1941 in dagblad De Telegraaf verscheen.

In nauwe samenwerking met de Toonder Compagnie publiceert Hanzeboek ruim zeventig jaar na de eerste verschijning een herdruk van Tom Poes en de Laarzenreuzen. Gebonden en met linnen kaft. Bovendien worden als extra een reeks kleurenillustraties toegevoegd."

Reeks
Tom Poes
Pagina's
40
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
fantasy
humor
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 24,95