Tango 6: De Stroom van Drie Grenzen

Tekenaar(s)
Philippe Xavier
Scenarist(en)
Matz
Uitgeverij
Le Lombard
Verschijningsdatum

"Tango hoopt dat de enige wapens die hij nu nog zal opgraven, pre-inca pijlen zijn. Maar een telefoontje later, is het weer tijd om de ijzerwinkel boven te halen. Mike is alleen in Iguazú, op de grens tussen drie landen, met een ereschuld om in te lossen. Hij heeft er geen idee van dat hij daardoor in aanraking zal komen met een man die op de grens staat van de vorige levens van zijn kleinzoon. En dat wat hij moet doen om die ereschuld in te lossen wel eens een bloedig slot zou kunnen schrijven aan hun familiegeschiedenis."

Philippe Xavier en Matz gaven eerder te kennen dat het Zuid-Amerikaanse continent zou ingeruild worden voor een compleet andere bestemming. Ze overwogen Nieuw-Zeeland, maar we blijven dus nog even in Zuid-Amerika. En dat is vertrouwd terrein voor tekenaar Xavier, die als jongeling vaak op vakantie ging naar Zuid-Amerika. Hij woonde er zelfs een tijdje, eerst in Argentinië en daarna het Chili van Pinochet.

Uitgeverij Le Lombard geloofde vóór de lancering van de reeks nogal sterk in de reeks en steunde het auteursduo om een reis van drie weken te helpen bekostigen doorheen Bolivië. Ze sliepen in kleine hotelletjes en piepkleine kamers, dikwijls samen in bed. Omdat Matz nogal luid snurkt, kon Xavier vaak niet slapen en gaf hij Matz oorvijgen. Voor de rest schieten ze goed met elkaar op. De inspanningen loonden. In het Frans gingen er al meer dan 100.000 exemplaren voor de eerste vier delen samen over de toonbank. In oktober verschijnt bij Le Lombard ook een eerste Franse integrale van 192 pagina's.

Reeks
Tango
Deel
6
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
Extra
start van nieuwe cyclus
Prijs
softcover
€ 8,99
hardcover
€ 16,95