Terug naar overzicht

Suske en Wiske: De Vroem-Vroem-club

Tekenaar(s)
Gerben Valkema
Scenarist(en)
Yann
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

Op 3 november verschijnt De Vroem-Vroem-club, een nieuwe hommage van Suske en Wiske door het duo Gerben Valkema en Yann. De tekenaar is met dit album  toe aan zijn derde Suske en Wiske, na het in samenwerking met zanger Guus Meeuwis uitgedokterde De Grandioze Gitaar (2016) voor het goede doel SOS Kinderdorpen en het door Yann geschreven Cromimi (2017). Dat album opende een afzonderlijke hommagereeks van Suske en WiskeHier vind je een interview met Gerben over dit album.

De korte inhoud: "Een geheimzinnige vogel, een witte raaf met een bolhoed op de kop en overmaatse schoenen aan de poten, vervangt een van de eieren uit Wiskes boodschappenmandje door een toverei. Wanneer Tante Sidonia voor Jerom een omelet klaarmaakt, weerklinkt plots een luide knal. Waar ze stond te koken, ligt nu een klein meisje dat verdacht veel op haar lijkt. Het is niemand minder dan Alice Van Stiffrycke, de ontvoerde kleindochter van de Texaanse miljardair Byron Van Stiffrycke... Hiermee kondigt zich voor onze vrienden een avontuur aan vol magische wezens, gevaarlijke boeven, heksen en... rotte eieren!"

Dit album verschijnt in vijf verschillende uitvoeringen:

  • Softcover: 48 pagina's, 8,99 euro.
  • Hardcover: 56 pagina's met dossier (8 pagina's) van Koen Maas (De Perfecte Podcast) met de ontstaansgeschiedenis, situering binnen het Vandersteen-universum en een blik achter de schermen, 14,99 euro. Het Franstalige album verschijnt enkel in hardcover en bevat geen bonuspagina's.
  • Luxe met halfband linnen rug: 52 pagina's met 4 pagina's schetsen en ex libris, 150 exemplaren, 59,95 euro.
  • Luxe in velours: 52 pagina's met 4 pagina's schetsen en dezelfde ex libris als de gewone luxe, 75 exemplaren, 99,95 euro.
  • Luxe op groot formaat: 64 pagina's, de strip in zwart-wit met making-of in kleur (16 pagina's) en twee ex librissen, 100 exemplaren, 199,95 euro.
Reeks
Suske en Wiske
Pagina's
48 (softcover) • 56 (hardcover met dossier)
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 8,99
hardcover met dossier
€ 14,99
luxe met linnen rug en ex libris
€ 59,95
superluxe met velours kaft en ex libris
€ 99,95
luxe op groot formaat met twee ex librissen
€ 199,95
Terug naar overzicht