Sunny Side Up!: De Zon, een Gevaarlijke Vriend

Tekenaar(s)
Mario Boon
Scenarist(en)
Mario Boon
Thomas Maselis
Meg Heidbuchel
Uitgeverij
Boekenmaker
Verschijningsdatum

In 2019 publiceerde Mario Boon het album Dirk: Het Leven Is een Strijd Waard over het vroegtijdig opsporen van darmkanker. Deze Sunny Side Up! zit in hetzelfde vaarwater door een educatieve bedoelde strip rond gezondheid te maken. In dit album ontdekt een tatoeëerder bij het hoofdpersonage een verdacht vlekje dat op huidkanker kan wijzen.

Het album is in samenwerking gemaakt met onder meer dermatoloog Thomas Maselis die aanspoort tot zelfonderzoek om de maand of twee maanden. Het album past in een groter plaatje van het internationale dermatologennetwerk Euromelanoma die voor haar vierentwintigste preventiecampagne haar blik op jongeren richt, met name omdat ernstige zonnebrand op jonge leeftijd het risico verhoogt op verdachte vlekjes op volwassen leeftijd.

"Jacqueline — Jackie voor de vrienden — houdt van de zon. Hij is haar grote vriend! Van zodra het kan, geniet ze gulzig van zijn stralen. Op haar achttiende volgde ze haar roep naar de zon richting Saint-Tropez, de ultieme zonnebadstad, maar die bestemming zou ze nooit bereiken door haar ontmoeting met — what's in a name — Sunny. Dertig jaar later moet Jackie iedere dag ook met de onaangename gevolgen van haar liefde voor de zon en bruine tint leven en vooral overleven, samen met de steun van haar beschermende dochter Caro. Tot de overmatige blootstelling aan de zon als kind ook Caro's heden en toekomst overhoop gooit door dat verdacht uitziende moedervlekje. Huidkanker is de meest voorkomende kanker in de wereld. Deze kanker komt vooral voor bij mensen met een jarenlange en intense blootstelling aan de zon. Mensen zoals Jackie. Maar huidkankers overkomen ook mensen als Caro. Of jou. Wees daarom voorzichtig in de zon en bescherm jezelf en je kinderen tijdig tegen die gevaarlijke vriend."

Reeks
Sunny Side Up!
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
drama
Extra
compleet verhaal met dossier
Prijs
€ 8,95