Schipbreuk in de Tijd integraal

Tekenaar(s)
Paul Gillon
Scenarist(en)
Jean-Claude Forest
Paul Gillon
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Dark Dragon Books geeft de complete sf-reeks Schipbreuk in de Tijd van Paul Gillon en Jean-Claude Forest uit. Daarmee is de reeks voor het eerst volledig in het Nederlands te lezen zijn nadat Semic Press (deel 1), Mondria (deel 1-2 en 8-9), Panda (deel 3-4-5-6-7) en Unicum (deel 9) elkaar afwisselden en aanvulden om Schipbreuk in de Tijd tussen 1974 en 1984 in het Nederlands uit te brengen. Deel 10 dateert oorspronkelijk in het Frans van 1989 en werd tot nu nooit vertaald.

Niemand houdt van dergelijke inconsistentie en een ontbrekend sluitstuk in de collectie. Een complete heruitgave was dan ook wenselijk. Na meer dan dertig jaar komt het ervan. Dark Dragon Books brengt de reeks volledig in vijf hardcoverbundels uit met de nieuwe inkleuringen en covers die uitgeverij Glénat voor hun complete Franstalige heruitgave in 2008 en 2009 verzorgde. De reeks van Dark Dragon Books past bovendien in een verzamelcassette om er de klassiekerstatus van te benadrukken. 

Schipbreuk in de Tijd werd aanvankelijk geschreven door Jean-Claude Forest, die we op sf-gebied kennen van het cultfenomeen Barbarella (in 1968 verfilmd met Jane Fonda) en die voor Jacques Tardi het one-shot Het Besloten Land schreef. Hij leverde tussen 1974 en 1976 een bijdrage aan Schipbreuk in de Tijd waarna Paul Gillon de reeks vanaf deel 5 ook als scenarist voortzette. Het werd zijn grote doorbraakstrip. Later volgden onder meer De Overlevende (die ook door Dark Dragon Books als integrale wordt uitgegeven), De GenadelozenJeanne d'ArcDe Laatste Knusse ZaalDe Blanke Weduwe en De Orde van Cicero.

De inhoud: "Een man in een capsule in de ruimte bevindt zich in een winterslaaptoestand. Om de mensheid te redden van een dreigende ondergang werden op het einde van de twintigste eeuw een man en een vrouw, ieder afzonderlijk, in een capsule de ruimte in geslingerd. De man heet Christopher Cavallieri en de vrouw Valerie Haurèle. Duizend jaar later, in 2990, wordt één capsule geborgen en naar de Aarde gebracht. Christopher ontwaakt en al spoedig beleeft hij diverse avonturen onder dramatische omstandigheden op andere planeten, onder meer op Trasses, waar intelligente ratten leven. Als een rode draad loopt in de avonturen zijn zoektocht naar de andere reiziger Valerie. Op zijn zoektocht wordt hij vergezeld door Mara, een vrouw die verliefd is op Christopher."

Reeks
Schipbreuk in de Tijd
Deel
integraal
Pagina's
112
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
complete reeks
Prijs
verzamelbox met 5 integrales
€ 200,00