Raven 2: Helse Contreien

Tekenaar(s)
Mathieu Lauffray
Scenarist(en)
Mathieu Lauffray
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum

Raven speelt zich af in de zeventiende eeuw. Het draait in eerste instantie om een schat die voor de beruchte, nieuwe gouverneur (de graaf van Montignac) van Tortuga in de Caraïben is bestemd. In ruil voor een koninklijk pardon doet de gouverneur een beroep op lady Darksee, een gevreesde vrouwelijke piraat om een schat naar hem te brengen. Maar de jonge, onbezonnen piraat Raven wil hen een stap voor zijn en met behulp van een schatkaart zelf naar het eiland varen waar zich de schat bevindt. Dat vulkanische eiland wordt bevolkt door een levensgevaarlijke kannibalenstam. En net daar strandt de familie Montignac uit Frankrijk na een lange reis...

"Ondanks de vochtigheid van het eiland Morne-au-Diable, is het weerzien tussen Raven en Lady Darksee enorm ijzig. Door de schatkaart van Chichen Itza te verbranden, heeft de stoutmoedige piraat zijn aartsvijand een gemene streek geleverd. Nu weet alleen Raven waar de schat verborgen is. Een expeditie, geleid door Darksee, wordt georganiseerd om de buit, verborgen in het land van verschrikkelijke kannibalen, terug te vinden. In het kamp bereiden de overlevenden van de scheepsramp hun vertrek voor. Maar de graaf en zijn familie hebben geen haast en ze weten dat ze Darksee niet kunnen vertrouwen om hen veilig naar Tortuga terug te brengen... Alles is zover, laat de show beginnen!"

Mathieu Lauffray (Long John Silver) situeert zijn nieuwe reeks tot rond 1666 toen er nog nieuwe werelden ontdekt werden en de piraterij op zijn hoogtepunt stond. Raven is een voormalige scheepsjongen die op een boot werkte dat werd geënterd door piraten. Vanaf dan maakte hij deel uit van die wereld van outlaws op zee. Een grote zwarte ex-slaaf nam hem onder zijn hoede en leerde hem alles van de piraterij, wat Raven niet belet om voortdurend fouten te maken. Door zijn karakter verzeilt Raven sowieso regelmatig in de problemen. Lauffray ziet hem een beetje als de befaamde musketier d'Artagnan.

Maar eigelijk is Raven een verhaal over vrouwen. Darksee is een nauwelijks vijfentwintigjarige, knappe dondersteen die over een prachtig schip met eigen bemanning beschikt. Onder een haarlok die over haar rechteroog hangt, verbergt ze een tatoeage met een hartje en twee initialen. Ze heeft heel wat meegemaakt, wat van haar een furieuze krijgster maakte. Nu is ze gedreven door geldzucht en heeft ze een edeler bestaan in het vooruitzicht. Zodra Raven dat doorheeft, doet hij er alles aan om zijn rivale het leven zuur te maken.

Tegenover de zeer geëmancipeerde Darksee staat haar tegenpool Anne, de dochter van de graaf van Montignac. Zij moest al haar comfortabele zekerheden achterlaten en wordt nu geconfronteerd met een nieuwe realiteit. Ze voelt zich vrij, maar Darksee maakt Anne duidelijk dat ze al is verhandeld aan een aristocraat om zijn belangen veilig te stellen. Anne wil dat lot ontlopen. De spanningen tussen beide vrouwen loopt hoog op in deel 2. En in deel 3 zal de hel op meerdere fronten losbreken.

Het complete verhaal voor de driedelige cyclus is al geschreven. Deel 3 moet in 2022 verschijnen. Voor daarna denkt Lauffray aan een extra tweeluik dat als prequel de voorgeschiedenis van Darksee zal vertellen.

Reeks
Raven
Deel
2
Pagina's
56
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
piraat
Extra
deel 2 van trilogie
Prijs
€ 16,95