Ramiro integraal 1-2-3-4 verzamelbox (herdruk)

INT1. Ramiro Quintana: 1. De Bastaard - 2. De Charlatan - 3. De Valstrik / INT2. De Tocht naar Compostella: 4. Het Geheim van de Pelgrim - 5. De Wachters van Bierzo - 6. Storm over Galicië / INT3. De Erfenis van de Visigoten: 7. Castro Siero - 8. De Moorse Roof - 9. De Gijzelaars - 10. De Ogen van Guadiana / INT4. Arnac: 11. De Onbekende Visigoot - 12. De Wolvin van Arnac -13. De Toren van Arnac

Tekenaar(s)
William Vance
Scenarist(en)
Jacques Stoquart
William Vance
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Eind 2018 gaf Dark Dragon Books de complete reeks Ramiro van William Vance en Jacques Stoquart uit met achtergronddossiers. Deze in de twaalfde eeuw in Spanje gesitueerde reeks verscheen tussen 1977 en 1985 in album bij Dargaud, maar de laatste twee albums, die samen een tweeluik vormen, verschenen niet meer in het Nederlands. Toen Dargaud en Le Lombard de reeks Alles van W. Vance in 2001 startten, met verschillende van zijn reeksen, illustraties en korte verhalen in gebundelde edities, strandde de integrale uitgave van Ramiro opnieuw voortijdig. De twee laatste integrales kwamen nooit uit in het Frans. Dark Dragon Books kon eindelijk de complete reeks in het Nederlands uitgeven in vier integrales in een verzamelbox, dus zonder afzonderlijke verkoop van de integrales. Die box raakte uitverkocht, maar vijf jaar later is er deze herdruk van de hardcoveralbums met linnen rug en goudopdruk in een even fraaie box.

"Het is de twaalfde eeuw, en de Slag bij Alarcos ontvouwt zich. In deze historische confrontatie strijden de Moorse troepen tegen Alfons VIII van Castilië, de heerser van Spanje. Onder de dappere Castiliaanse krijgers bevindt zich een jonge man genaamd Ramiro, wiens ware afkomst van cruciaal belang is voor de Spaanse koning. Ramiro, een buitenechtelijke zoon van de koning, moet zijn afstamming geheimhouden voor de Moorse indringers. De avonturen van Ramiro beginnen pas echt wanneer hij vastberaden is om zijn vaderland te redden van de Moorse indringers. Hij wordt belast met een geheime opdracht die hem naar Frankrijk leidt. Echter, in dit vreemde land valt hij ten prooi aan een hinderlaag. Ramiro wordt onverwacht geconfronteerd met huurlingen van de Franse koning die het op hem gemunt hebben. Als een levensreddende kans zich voordoet, sluit Ramiro een overeenkomst met een mysterieus paar dat naar Santiago de Compostela reist via de pelgrimroute. Onwetend van het feit dat hij wordt achtervolgd door de genadeloze huurlingen, gaat Ramiro de uitdaging aan om deze begeleidingstaak te volbrengen. Terwijl de avonturen zich ontvouwen, komt Ramiro in conflict met een mysterieuze kruidendokter, wiens ware bedoelingen en krachten verborgen blijven. Daarnaast stuit hij op de Moren, die hem op de hielen zitten terwijl hij op zoek is naar de verdwenen Westgoten. In een adembenemend verhaal vol intrige, gevaar en verraad zet Ramiro alles op het spel om zijn vaderland te beschermen en de dreiging van de Moorse indringers te overwinnen. Zijn onvermoeibare zoektocht naar waarheid en gerechtigheid brengt hem doorheen verschillende landen en confronteert hem met meedogenloze tegenstanders, maar zijn vastberadenheid blijft onwankelbaar terwijl hij zijn lotsbestemming nastreeft."

Reeks
Ramiro
Deel
1-2-3-4
Pagina's
134 (deel 1, 3) • 136 (deel 2, 4)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
drama
geschiedenis
Extra
complete reeks met dossiers in verzamelbox
Prijs
4 integrales in box
€ 220,00