Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht 7: De Vruchtbare Archipel

Tekenaar(s)
David Etien
Scenarist(en)
Serge Le Tendre
Régis Loisel
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum

Tekenaar David Etien wisselt intussen al enkele jaren nieuwe delen van De Vier van Baker Street, Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht en de Robbedoes-spin-off Rommelgem met elkaar af. Van deze laatste moet nog één, door Etien getekend deel verschijnen waarin we meer te weten komen over de jeugd van de graaf. Dupuis voorziet liever vier of vijf delen, maar Etien wil zich niet te veel vastpinnen op de toekomst. "We zien wel", zegt hij daarover. Zijn beslissing om zelf een deel 4 en 5 te tekenen, staat nog niet vast. Ook voor de geslaagde detectivereeks De Vier van Baker Street wenkt een einde, maar dat is nog niet voor binnenkort. De scenaristen Djian en Olivier Legrand willen de reeks in schoonheid eindigen met deel 12. Intussen is Etien ook een van de tekenaars van Idefix, de prequelspin-off van Asterix.

En dan is er dus ook nog die prequelcyclus van Op Zoek naar de Tijdvogel. Het antwoord op de vraag hoeveel delen daar nog van zullen verschijnen, evolueerde door de jaren heen. Volgens Etien is deel 7 het voorlaatste deel van die cyclus. In ieder geval komt daarna nog een laatste cyclus van slechts één album — of het kan ook een tweeluik worden — dat Régis Loisel zelf wil tekenen met een scenario in samenwerking met Serge Le Tendre. Die cyclus zal zich afspelen na de oorspronkelijke reeks Op Zoek naar de Tijdvogel.

Over deel 7: "Ridder Bolster komt samen met Kryll en Bulrog eindelijk aan in Thâ, in het land van Akbar. Bolster vreest dat Mara hem zal wegduwen na de tragische moord op Mara's vader terwijl zijn geest bezeten en gemanipuleerd werd. Maar Mara vergeeft hem en vertelt hem dat ze in de grimoire van de goden een zeer oude magie heeft ontdekt die verbonden is met het symbool van de Orde van het Teken. Deze magie zou hen kunnen beschermen tegen de god Ramor en zijn volgelingen. Maar daarvoor moeten ze naar een archipel reizen waar een mysterieus zaad groeit..."

Reeks
Op Zoek naar de Tijdvogel - Voor de Zoektocht
Deel
7
Pagina's
72
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
fantasy
Extra
voorlaatste deel
Prijs
€ 10,50