Oorlog en Liefde 8: Het Pact

Tekenaar(s)
Jean-Michel Beuriot
Scenarist(en)
Philippe Richelle
Uitgeverij
Casterman
Verschijningsdatum

Sinds 2015 lag de historisch gesitueerde reeks Oorlog en Liefde stil. Jean-Michel Beuriot en Philippe Richelle hadden toen zeven delen bij Casterman gepubliceerd. Daarin volgen we onder meer de jonge Duitser Martin Mahner die noodgedwongen keuzes moet maken tijdens de opkomst van het nazisme en de Tweede Wereldoorlog. Die keuzes veroorzaken fatale gevolgen. De auteurs focussen daarbij nadrukkelijk op zijn liefdesleven.

Het auteursduo werkte de voorbije tijd aan niet één, maar twee nieuwe delen. Deel 8 verschijnt nu. Deel 9 zou in het najaar moeten volgen. Met die albums sluiten de auteurs de reeks af.

Het verhaal van deel 8: "Wanneer we Martin Mahner aan het einde van het zevende deel van stripreeks verlaten, deserteert hij uit angst te worden vervolgd voor passieve medeplichtigheid aan de mislukte aanslag op Hitlers leven. Hij vergist zich:. Hij wordt slechts beschouwd als een deserteur, een van de velen, in deze periode van chaos die voorafgaat aan de ineenstorting van nazi-Duitsland. Naast de verplichting voor Martin om onder te duiken, zijn we getuige van het einde van het Derde Rijk, na de gecombineerde offensieven van de Anglo-Amerikanen — in het Westen — en het Rode Leger, waardoor duizenden Duitsers onder apocalyptische omstandigheden naar het Westen vluchten: de winter is bijzonder hard en de Sovjetsoldaten willen hun rekeningen vereffenen."

Reeks
Oorlog en Liefde
Deel
8
Pagina's
56
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
oorlog
Extra
voorlaatste deel
Prijs
€ 19,99