Nicky Saxx 2: PSI/Onkruid (heruitgave in kleur)

Tekenaar(s)
Minck Oosterveer
Scenarist(en)
Willem Ritstier
Uitgeverij
Reboot Comics
Verschijningsdatum

Tussen 2003 en 2005 verschenen de oorspronkelijke krantenstripverhalen van Nicky Saxx in album bij Boumaar (deel 1 tot 6) in zwart-wit. In 2008 stond de laatste strook in de Nederlandse krant De Telegraaf waarna nog vijf albums (waaronder eentje op liggend formaat in een beperkte oplage) volgden bij Bee Dee. De reeks van de in 2011 overleden tekenaar Minck Oosterveer en scenarist Willem Ritstier telde eenentwintig verhalen die per twee in albums gebundeld werden. Het auteursduo maakte samen ook Zodiak, Rick Rolluik, Speedball Nation, Claudia Brücken, Trunk, Ronson Inc. en een album van een Storm-spin-off.

Reboot Comics herlanceerde Nicky Saxx in september 2022, nu volgt deel 2. De bedoeling is om de complete reeks opnieuw uit te geven in tien delen, voor het eerst volledig in kleur en met een nieuwe lettering. Alle covers worden getekend door Romano Molenaar. Ook deel 2 bevat twee verhalen. Het album telt 56 pagina's en is als softcover te koop tegen 10,95 euro. De hardcover (24,95 euro) is 4 pagina's dikker en bevat een achtergronddossier van Ger Apeldoorn. Bij elk van deze edities krijg je er ook een boekenlegger bij. En daarbovenop is er nog een door Willem Ritstier gesigneerde luxe-editie van amper 50 genummerde exemplaren. Johan Neefjes tekende de stofomslag en de bijhorende ex libris. 

"Samen met haar vriendin, Elja, beleeft Nicky Saxx de meest uiteenlopende avonturen. Vanuit haar vuurtoren runt ze Kamer 666, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het oplossen van lastige zaken. In het eerste verhaal, PSI, krijgt onze heldin te maken met de verdwijning van Elja’s kleine nichtje, precies op de plek waar vijftien jaar eerder de jonge Timmy verdwenen is. Dit alles speelt zich af rondom een mysterieuze grot, waarin misschien wel een gruwelijk monster huist. In Onkruid verloopt Nicky’s zeilvakantie heel wat minder rustig dan ze zich voorgesteld heeft. Ze wordt beschoten, belandt op een eiland waar criminelen de scepter zwaaien en heeft al haar moed en vindingrijkheid nodig om heelhuids te kunnen ontsnappen."

Reeks
Nicky Saxx
Deel
2
Pagina's
56 (softcover) • 60 (hardcover)
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
detective
Extra
complete verhalen, deel 2 van tiendelige reeks
Prijs
softcover met boekenlegger
€ 10,95
hardcover met dossier en boekenlegger
€ 24,95
luxe met stofomslag en gesigneerde ex libris (50 exemplaren)
€ 49,95