Nello en Patrasche (herdruk)

Tekenaar(s)
Griffo
Scenarist(en)
Marc Legendre
Uitgeverij
Kennes
Verschijningsdatum

Redelijk kort na verschijnen raakte het album uitverkocht bij de uitgever en er was voldoende vraag om het album te herdrukken.

Uitgeverij Kennes gaf in zowel het Nederlands als Frans het one-shot Nello en Patrasche uit. Het is een nieuwe stripbewerking naar de roman A Dog of Flanders van de Britse schrijfster Marie Louise de la Ramée (alias Ouida) uit 1872. De oorspronkelijke roman ging de wereld rond en lokt nog steeds toeristen naar Antwerpen en Hoboken waar het verhaal zich hoofdzakelijk afspeelt. Het Vlaamse duo Griffo en Marc Legendre, die elk op een eiland van de Canarische Eilanden wonen en zelf afkomstig van Antwerpen zijn, bundelden de krachten voor deze nieuwe versie. De inkleuring van de 104 pagina's dikke strip is verzorgd door Shirow Di Rosso (De Kronieken van Amoras, Galaxa).

De voorstelling van de uitgeverij: "1869. Tijdens een van de soirees in haar hotelkamer vertelt Marie Louise de la Ramée, beter bekend onder haar schrijversnaam Ouida, aan collega-auteurs over haar reis naar Antwerpen. Want die heeft indruk gemaakt en leverde stof op voor een verhaal. Omdat het geen Charles Dickens mag worden (hij romantiseert ellende en maakt van narigheid kolder) wordt Ouida’s relaas over een klein kereltje met zijn hond onversneden en sec. Een verhaal dat zichzelf vertelt... Griffo liep jarenlang rond met het idee om een realistische strip te maken over Nello en Patrasche, waarin de focus zou liggen op de ontluikende scheepsindustrie en de teloorgang van het boerenleven.Griffo vroeg Marc Legendre om het scenario te schrijven. Beide auteurslaten in Nello en Patrasche een ander aspect van hun talent zien en brengen hulde aan Ouida en Een Hond van Vlaanderen."

Fun fact: voor de Franse cover werd de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal vervangen door een fabriek. De kathedraal wordt voor Franse lezers als te religieus ervaren. De ingreep betreft enkel de cover, in de strip zelf is het gebouw volop te zien.

Reeks
Nello en Patrasche
Pagina's
104
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 22,95