Terug naar overzicht

Monsters

Tekenaar(s)
Barry Windsor-Smith
Scenarist(en)
Barry Windsor-Smith
Uitgeverij
Sherpa
Verschijningsdatum

Monsters is een internationaal bejubeld meesterwerk van Barry Windsor-Smith. De Britse striptekenaar vierde onlangs zijn tweeënzeventigste verjaardag en zette met Rode Spijkers, zijn bewerking op scenario van Roy Thomas, een van de beste Conan-adaptaties ooit op papier. Ook dat verhaal is eerder uitgegeven door Sherpa. Hij tekende mee aan comicreeksen als AvengersDaredevilFantastic FourIron ManConan the Barbarian en Savage Sword of ConanWolverine en vele andere titels. De laatste zestien jaar heeft hij geen strips meer gepubliceerd. Monsters is zijn jongste publicatie. Hij werkte er 35 jaar aan.

Monsters telt maar liefst 368 pagina's. De oorsprong is eigenlijk een comic van Hulk uit 1984 dat hij voor Marvel zou maken. Uiteindelijk werd het een persoonlijker project, een feest in zwart-wit. Hartverscheurende scènes worden afgewisseld met scènes waarin ondraaglijke pijn en verwoestend geweld voorbeelden zijn van Windsor-Smiths vermogen om zich te onderscheiden in visuele vertelling. Hij verstrengelt het leven van twee generaties van twee Amerikaanse families samen die met elkaar verbonden zijn door een onvoltooid naziproject voor genetische manipulatie dat in de jaren 1960 wordt voortgezet door de Amerikaanse regering. Het verhaal is zowel een familiedrama als een spionagethriller als een politieke odyssee en een intiem portret van individuen die hun leven weer in orde proberen te krijgen.

Het album verschijnt in twee uitvoeringen in zwart-wit, allebei op groot formaat, groter dan de originele Amerikaanse editie zelfs. De gewone hardcover kost 65 euro. De luxe met linnen rug bevat een gesigneerde prent en verschijnt in een oplage van slechts 50 exemplaren die al zijn uitverkocht na de voorintekening.

Reeks
Monsters
Pagina's
368
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
thriller
Extra
compleet verhaal
Prijs
hardcover
€ 65,00
luxe met linnen rug en gesigneerde prent
€ 99,00
Terug naar overzicht