Merlu 2: De Weg van het Bloed

Tekenaar(s)
Jérome Phalippou
Scenarist(en)
Thierry Dubois
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Vervolg van de voortreffelijk gestarte trilogie Merlu door de tekenaar van Betsy en de scenarist van Jacques Gipar (die Silvester zal voortzetten). Merlu speelt zich af tijdens de bezetting van Frankrijk door Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoofdrolspeler Georges is een jonge vrachtwagenchauffeur die zich noodgedwongen waagt aan vervoer over de demarcatielijn en dat interesseert nogal wat mensen, bijvoorbeeld het verzet. Maar tot hoever kan je gaan om de Duitsers te blijven omzeilen?

Deel 2 maakt een sprongetje naar december 1941. Pearl Harbor is net door Japan gebombardeerd en de Verenigde Staten vinden dat niet leuk. Er is nu werkelijk sprake van een wereldoorlog. Intussen is Georges al enkele maanden vermist. Zijn vriendin gelooft niet dat hij door het Duitse leger is vermoord. Dat belette haar niet om te trouwen met Jean-Claude, een actieve sympathisant van de bezetter, zodat haar vader wordt verlost van kopzorgen. Het transport moet doorgaan en het vrachtwagenbedrijf van Georges en zijn kompaan blijft daardoor het hoofd boven water houden. Maar elders roert een zekere Merlu zich...

Het album verschijnt ook als collector's edition met een andere cover, linnen rug, 16 extra pagina's schetsen en illustraties en een door tekenaar Jérôme Phalippou gesigneerde ex libris. Oplage: slechts 100 exemplaren.

Reeks
Merlu
Deel
2
Pagina's
48 (hardcover) • 64 (luxe)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
oorlog
Extra
deel 2 van trilogie
Prijs
hardcover
€ 19,95
luxe met andere cover, linnen rug, extra schets- en artworkdossier en gesigneerde ex libris
€ 49,95