Meerminnen & Vikingen 1: De Gesel van de Afgrond

Tekenaar(s)
Philippe Briones
Scenarist(en)
Françoise Ruscak
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Nieuwe conceptreeks met per album andere auteurs waarin Vikings bloedig slaags raken met meerminnen en vice versa. De reeks zal uit vier delen bestaan. De covers zijn geschilderd door José Homs (Shi).

De algemene voorstelling luidt als volgt: "De Noordse zeeën worden bevolkt door even machtige als wrede mythologische wezens, zoals de negen zeemeerminnen, dochters van Aegir. Deze zijn in tegenstelling tot de trotse Vikingen, klaar om alles te doen om de zeeën te controleren..." T

Tekenaar Philippe Briones (De Orde van de Drakenridders) op scenario van Françoise Ruscak naar een verhaal van Isabelle Bauthian zijn de auteurs van deel 1 met de titel De Gesel van de Afgrond.

"Zeemeermin Arnhild heeft een angstaanjagend zeemonster weten te temmen: de Jörmungand. Met het geluid van een schelpdier slaagt ze erin om het op de Vikingschepen te sturen. Ingvald, zoon van het opperhoofd van zijn stam, besluit zijn waarde te bewijzen door het beest te verslaan. Begeleid door een halftrol, halfmenselijke medeplichtige, bedenkt hij een plan om de zeemeerminschelp te stelen..." 

Reeks
Meerminnen & Vikingen
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
fantasy
Extra
compleet verhaal, deel 1 van vierdelige reeks
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 19,95