Terug naar overzicht

Meccano: Poppy

Tekenaar(s)
Hanco Kolk
Scenarist(en)
Hanco Kolk
Uitgeverij
De Harmonie
Verschijningsdatum

Poppy is het vijfde verhaal in de weergaloze reeks van Hanco Kolk. Beauregard, Gillette en Schlager, de eerste drie albums, werden later opnieuw uitgegeven als het dikke De Eenzame Planeet toen het vierde verhaal, De Ruwe Gids, eveneens verscheen. 

De release van dit nieuwe album werd na de voorpublicatie in Eppo moedwillig uitgesteld omdat het verhaal over een huurmoordenaar te kort na de moord op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries door een huurmoordenaar in album zou verschijnen. Van dit album is ook een luxe in eigen beheer vervaardigd op slechts 10 genummerde exemplaren, elk met een originele plaat die kopers mochten kiezen.

De inhoud: "Huurmoordenaars zijn ook gewoon kleine zelfstandigen. Dat wordt nogal eens vergeten. Ook zij moeten vaak de eindjes aan elkaar knopen. Poppy is een huurmoordenares die topkwaliteit levert. Elke missie wordt discreet en schoon uitgevoerd. Het budget wordt tot op de kogel nauwkeurig in de gaten gehouden. Helaas voor Poppy is deze viersterrenmethode langzamerhand uit de mode geraakt. Tegenwoordig moeten moorden in de openbaarheid plaatsvinden, met zoveel mogelijk bloed. Haar opdrachten worden daardoor schaarser en minder lucratief. Met grote tegenzin kleedt ze een klus nog wat aan met tientallen liters varkensbloed, in een poging de opdrachtgever ter wille te zijn. Wanneer dat bedrog aan het licht komt heeft dat grote gevolgen voor alle partijen..."  

Reeks
Meccano
Pagina's
64
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
humor
thriller
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 20,00
Terug naar overzicht