Een Avontuur van de Marsupilami: Het Humboldtdier

Tekenaar(s)
Flix
Scenarist(en)
Flix
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum

Van Flix verscheen vorig jaar pas de vertaling van zijn grappige Robbedoes-hommage Robbedoes in Berlijn. Intussen mocht hij ook een eigen Marsupilami-verhaal maken voor de Duitse uitgeverij Carlsen. Het verhaal is dus te lezen als een Marsupilami in Berlijn.

"Na Robbedoes in Berlijn blaast de Duitse kunstenaar Flix opnieuw leven in de legendarische Marsupilami tijdens de Weimarrepubliek! Zuid-Amerika, december 1801. De ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt vangt de Marsupilami, een tot dan toe onbekend wezen, en steelt ook drie van zijn eieren. Zijn uitzonderlijke vangst wordt naar het Natuurhistorisch Museum in Berlijn gebracht, waar het verwaarloosd en vervolgens vergeten wordt... Het is op die plek dat Mimi, een klein meisje van zeven jaar oud, in 1931 de Marsupilami ontmoet. Samen zetten ze Berlijn op stelten! Daarnaast proberen ze vooral om de verdwenen eieren van de Marsupilami terug te vinden in de grote stad..."

Alexander von Humboldt (1769-1859) heeft echt bestaan en was een Pruisische natuurvorser en ontdekkingsreiziger uit Berlijn. Hij deed onderzoek in Midden- en Zuid-Amerika en gaf een uitvoerige beschrijving van het fysische heelal. Volgens de Britse natuuronderzoeker Charles Darwin was Humboldt de belangrijkste wetenschappelijke reiziger aller tijden.

Reeks
Een Avontuur van de Marsupilami
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
avontuur
humor
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 9,99