Maarten Milaan Compleet 3: Wereldpiloot

3. Adeline of het Einde van de Nacht - 5. Het Kind van de Horde - 7. Een Schaduw Kwam Voorbij

Tekenaar(s)
Christian Godard
Scenarist(en)
Christian Godard
Uitgeverij
Arboris
Verschijningsdatum

"Maarten Milaan is een vrije vogel, die met zijn oude vliegtuigje, de ‘Pelikaan’, in de verste uithoeken van de aardbol transport- en taxivluchten uitvoert. Hij raakt geregeld betrokken bij kwesties waarin hij door zijn gevoel voor rechtvaardigheid gedwongen wordt partij te kiezen. Zo belandt hij keer op keer in het kamp van de onderdrukten en moet het dan opnemen tegen patsers, potentaten en jagers op groot wild.

De stripreeks, die circa dertig jaar lang in het weekblad Kuifje heeft gestaan, maakte door de bijzondere en vaak persoonlijk getinte scenario’s van Christian Godard grote indruk op meerdere generaties lezers en veel stripliefhebbers kunnen zich nog altijd exact bepaalde verhalen herinneren.

In deze derde van in totaal vier bundelingen worden chronologisch alle verhalen afgedrukt die verschenen tussen 1978 en 1981, inclusief de moeilijker te vinden korte verhalen, met waar nodig gecorrigeerde vertalingen en volledig nieuwe letteringen. Ook is weer een groot door Patrick Gaumer samengesteld dossier aanwezig, waarin Godard vertelt over zijn carrière, zijn andere langlopende strip Norbert & Kari, en over het ontstaan van elk verhaal."

Reeks
Maarten Milaan
Deel
3
Pagina's
208
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
luchtvaart
Extra
complete verhalen met dossier, deel 3 van vierdelige reeks
Prijs
hardcover
€ 29,95
luxe met linnen kaft, wikkelcover en ex libris (100 exemplaren)
€ 59,95