Leonardo: Groot, Groter, Grootheidswaanzin

Tekenaar(s)
Turk
Scenarist(en)
Bob De Groot
Uitgeverij
Arcadia
Verschijningsdatum

"Eureka! Of was het Mona Lisa? Na jarenlang wachten, verschijnt er nog eens een album van Leonardo. Hoewel de komische gagreeks van Turk en Bob De Groot geen onbekende is bij stripminnend Vlaanderen en Nederland, moeten we reeds teruggaan tot 2005, toen met Leven als Kat en Genie, het laatste Nederlandstalige album verscheen bij uitgeverij Le Lombard. Een kleine eeuwigheid later is het zover, en verschijnt er bij vzw Arcadia met Groot, Groter, Grootheidswaanzin, weer 48 pagina’s lachspiertrillend leesplezier rond de absurditeiten van uitvinder Leonardo en zijn sidekick Basiel.

Levensgrote appels en wormen, een sprekende inktvis, de allereerste ‘piepelkrant’, een bewogen uitstapje naar de ruimte, en een milieuvriendelijk voertuig avant la lettre, zijn enkele van de ingrediënten die dit album op smaak brengen. Striptekenaar Turk en scenarist Bob De Groot worden altijd in één adem genoemd, als we het hebben over de reeksen Leonardo, Robin Hoed en Clifton. De creatieve samenwerking tussen beide auteurs resulteerde de voorbije decennia in tientallen albums en duizenden gags. Sinds enkele jaren heeft Zidrou de fakkel overgenomen van De Groot als scenarist van Leonardo."

Van deze reeks verschijnen nog sporadisch nooit in album uitgegeven gags en korte verhalen in het stripblad Eppo. Groot, groter, Grootheidswaanzin is de vertaling van het Franse deel 42. Vertalingen in het verleden verschenen bij diverse uitgeverijen waarbij gaten vielen en afwijkende nummeringen optraden. Op ons archiefgedeelte van de website hebben we ooit dit overzicht geplaatst van alle verschenen vertalingen en de albums die werden overgeslagen.

Reeks
Leonardo
Deel
Arcadia Archief 63
Collectie
Arcadia Archief
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
humor
Extra
gags en korte verhalen
Prijs
hardcover (450 gesigneerde exemplaren)
€ 24,95
luxe met 2 gesigneerde prenten in doos (50 gesigneerde exemplaren)
€ 48,00