Lance Crow Dog 6-7-8 (collector's pakket)

6. Herinner Je Wounded Knee - 7. De Drie Zussen Little Horse - 8. Indian Soldier

Tekenaar(s)
Jean-Marc Allais
Gaël Séjourné
Scenarist(en)
Serge Perrotin
Uitgeverij
BD Must
Verschijningsdatum

Tussen 1998 en 2005 gaf Talent in de collectie Vinci de eerste vijf delen van de politiestrip Lance Crow Dog uit. In 2017 bundelde Saga Uitgaven deze complete cyclus van Gaël Séjourné (De Lokroep van de Roots, Tatanka) en Serge Perrotin (Frank Lincoln) in een integrale met extra dossier. Het vervolg van de reeks verschijnt nu bij BD Must die met dit pakket de drie laatste albums aanbiedt. Het gaat om complete verhalen per album. De delen 6 en 7 zijn getekend door Jean-Marc Allais met een storyboard van Séjourné. Deel 8 is weer het volledige tekenwerk van deze laatste.

"Lance Crow Dog is een halfbloed, een mesties. Niet vanzelfsprekend voor een FBI-agent! Voor de politie is hij een indiaan. Voor de indianen is hij een blanke flik. Dus incasseert hij. Van beide kanten. Hij torst zijn melancholie en zijn existentiële twijfels in zijn eentje, tot zijn baas hem verplicht een team te vormen met de verleidelijke agente Helen Catwright. In deze indiaanse politiestrip contrasteren het geweld van een arrogant blank Amerika, de wrede en racistische realiteit voor de 'natives' met de gevoelens van de twee hoofdrolspelers."

In deze albums vernemen we meer over Lances verleden door middel van flashbacks, onder meer over zijn deelname aan een van de laatste indiaanse opstanden in 1973 en zijn opa die voor de maffia werkt. Ondertussen ontwikkelt zich in deel 6 een intrige in Mexico met vermisten in Ciudad Juárez. In deel 7 verdwijnt een jonge Sioux-basketspeler na een match. Lance en zijn maatje Helen trekken op onderzoek, Helen in het indianenreservaat waar ze meer verneemt over Lances kindertijd. De verdwijning zou te maken hebben met een oude gebeurtenis van duizenden jaren geleden. In deel 8 verwachten Lance en Helen een kindje, maar dat geluk is kwetsbaar want het onderzoek dat Lance momenteel naar de schuldige van een diefstal voert, leidt naar de ontvoering van Helen. In dit laatste album nemen Séjourné en Perrotin afscheid van hun helden in een epiloog.

BD Must geeft deze drie albums uit als een collector's pack met een illustratie en een op 400 exemplaren genummerd certificaat erbij.

Reeks
Lance Crow Dog
Deel
6-7-8
Pagina's
48 (deel 6, 7) • 56 (deel 8)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
actie
drama
thriller
Extra
compleet verhaal
Prijs
pakket met prent (400 exemplaren)
€ 59,00