Isabelle Avondrood 10: De Baby van Buttes-Chaumont

Tekenaar(s)
Jacques Tardi
Scenarist(en)
Jacques Tardi
Uitgeverij
Casterman
Verschijningsdatum

Het Helse Labyrint, deel 9 van Isabelle Avondrood, dateert alweer van 2007. Daarna tekende Jacques Tardi de biografische stripreeks Ik, René Tardi, Krijgsgevangene in Stalag IIB en enkele andere albums. Ondertussen liet hij Isabelle over aan de fictieve pandemie in deel 9 om zich in volle, reële pandemietijd toe te leggen op het tekenen van een nieuwe Isabelle Avondrood. Het tiende is meteen ook het laatste album met de fantasierijke avonturen. Op de laatste pagina wijst Tardi kordaat elke mogelijke doorstart, overname of comeback van de hand. In een interview liet hij wel de optie open om eventueel over een nevenpersonage andere verhalen te vertellen, maar dat staat nog lang niet vast.

"Isabelle ontsnapt dankzij illustrator Honoré Fia aan het gif van dokter Chou, dat zijn medemens in een hersenloos rund verandert. Maar ze is nog niet uit de problemen, want een ander gevaar ligt op de loer: explosieve klonen, die er net zo uitzien als Isabelle en zichzelf opblazen naast regeringsfunctionarissen, proberen haar erin te luizen!"

In 2019 gaf Casterman nog de negen bestaande albums uit in drie integrales. In 2010 verfilmde Luc Besson haar avonturen uit de albums Isabelle en het Monster en De Waanzinnige Geleerde met Louise Bourgoin in de hoofdrol.

Reeks
Isabelle Avondrood
Deel
10
Pagina's
64
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
Extra
laatste deel
Prijs
€ 19,99