Hild: De Vrouwen van de Nibelungen

Tekenaar(s)
Veerle Hildebrandt
Scenarist(en)
Veerle Hildebrandt
Uitgeverij
Oogachtend
Verschijningsdatum

"Veerle Hildebrandt ontving in 2016 de Yieha Young Talent Award van het digitale stripplatvorm van Ballon Media en Standaard Uitgeverij, in 2018 kwam haar debuut Black Paradise uit bij Ballon Media. Hild is haar tweede beeldverhaal. In haar eerste album vertelde ze het verhaal van een Duits gezin dat naar Nigeria verhuist. Hoewel het een fictief verhaal was, verwerkte zij er haar eigen ervaring en jeugdherinneringen uit Nigeria in, waar zij als kind een aantal jaar doorbracht. Dit keer wendde ze zich voor haar onderwerpkeuze tot haar Duitse roots.

Hild vertelt het verhaal van de eeuwenoude Nibelungen-saga, maar dan wel met een persoonlijke draai van Hildebrandt: ze verschuift de focus van de mannelijke protagonisten in het klassieke verhaal naar de vrouwelijke helden, en kent de vrouwen daarmee een actieve en primaire rol toe.

Prinses Kriemhild groeit op in Bourgondië, onder het gezag van haar vader, koning Dankwart, en haar broers. Haar keuzes en levensweg worden door het koninkrijk bepaald. Na de dood van haar vader komt haar oudste broer Gunther op de troon. Als even later prins Siegfried van Santen op het Bourgondische hof arriveert, zijn de nieuwe koning en zijn broers diep onder de indruk van diens veelbezongen heldendaden, tot grote frustratie van Hagen, de belangrijkste diplomaat en raadsheer van het hof, die zo zijn eigen invloed op de koning ziet slinken. Koning Gunther heeft zijn zinnen gezet op een huwelijk met de meedogenloze koningin Brunhild in het verre Ysland en roept hierbij de hulp van Siegfried in. Als dank krijgt Siegfried de onwillige Kriemhild tot bruid.

Hildebrandt (41) studeerde grafisch ontwerp en beeldverhaal. Ze woont met haar gezin in Mechelen, waar ze als zelfstandige vormgever en illustrator werkt voor, onder andere, uitgevers van schoolboeken en Mechelse klanten. Daarnaast baat ze ook een tweedehandskledingwinkel uit."

Reeks
Hild
Pagina's
148
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 28,00