Golgotha 1: De Arena der Verdoemden

Tekenaar(s)
Enrique Breccia
Scenarist(en)
Laurent-Frédéric Bollée
Alcante
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Tekenaar Enrique Breccia gaat al een eeuwigheid mee en tekende voor zowel de Amerikaanse als de Europese markt. Hier publiceerde hij onder meer Aguirre, Tex Willer Classics en De Wachters. Op scenario van Laurent-Frédéric Bollée (De Bom, Bruno Brazil, LaoWai) en Alcante (Ars Magna, De Bom, LaoWai, Rani) werkt hij een historische setting uit die ons meeneemt naar 64 na Christus over "de lotgevallen van een gevallen gladiator uit Pompeï, die zijn verloren eer probeert terug te winnen. En tegelijkertijd nemen de Romeinen een christen gevangen die onsterfelijk lijkt en van wie wordt beweerd dat hij afkomstig is van een mysterieuze vesting met de naam Golgotha, waar een profeet met de naam Al-Azar zou leven die over bovennatuurlijke krachten beschikt..."

"Lucius is de sterkste en beroemdste gladiator van heel Pompeï. Eigenschappen die ook Julius, een rijke grondbezitter en kandidaat-volkstribuun, niet zijn ontgaan. Ze sluiten een overeenkomst: Lucius steunt zijn kandidatuur, en krijgt in ruil daarvoor Julius’ dochter als vrouw. Maar het laatste gevecht van Lucius loopt niet zoals voorzien..."

Dit album verschijnt in oktober als softcover. Tegelijk met de hardcover verschijnt een 16 pagina's dikkere collector's edition met linnen rug, schetsdossier en een door Breccia gesigneerde ex libris in een oplage van 100 genummerde exemplaren.

Reeks
Golgotha
Deel
1
Pagina's
56 (hardcover) • 72 (luxe)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 19,95
luxe met linnen rug, schetsdossier en gesigneerde ex libris
€ 49,95