Erotica: Little Ego - Eva Miranda

Tekenaar(s)
Vittorio Giardino
Scenarist(en)
Vittorio Giardino
Giovanni Barbieri
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

Deze integrale bundelt twee oudere strips van Vittorio Giardino van wie Saga Uitgaven eerder Jonas Fink en Fatale Vakanties (her)uitgaf. Little Ego dateert van 1989 en is een hommage aan Winsor McCayLittle Nemo. "In veertien avontuurlijke dromen neemt Vittorio Giardino ons mee naar een erotische en exotische wereld."

Eva Miranda uit 2005 is een parodie op een soapopera, geschreven door Giovanni Barbieri, met een verleidelijke intrigante als spilfiguur. Dit verhaal verscheen in album bij Casterman, maar werd nooit vertaald. 

Beide verhalen worden ingeleid met voorwoorden en daarna staan telkens tientallen erotische illustraties met de vrouwelijke hoofdpersonages die uit portfolio's, speciale edities en luxes komen of van ex librissen,... Achterin zit ook nog een derde portfolio met extra erotische illustraties die Giardino doorheen de decennia heeft gemaakt voor diverse opdrachtgevers. Van de 160 pagina's zijn er zo'n 90 waarop dergelijk kijkplezier is verzameld, goed voor een paar honderd tekeningen.

Van de luxe-editie met een andere cover en linnen rug zijn er twee edities gemaakt die elk een andere gesigneerde ex libris bevatten. De Vlaamse oplage bedraagt 200 exemplaren en de Nederlandse 150 exemplaren.

Reeks
Erotica
Pagina's
160
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
erotiek
humor
Extra
complete verhalen met dossier
Prijs
hardcover
€ 29,95
luxe met linnen rug en gesigneerde ex libris (Vlaamse oplage 200 exemplaren)
€ 65,00
luxe met linnen rug en gesigneerde ex libris (Nederlandse oplage 150 exemplaren)
€ 65,00