Een Engelse Romance

Tekenaar(s)
Miles Hyman
Scenarist(en)
Jean-Luc Fromental
Uitgeverij
Concerto Books
Verschijningsdatum

Als de groep Standaard Uitgeverij geen brood ziet in het vertalen van bepaalde albums uit de Vrije Vlucht-collectie van Dupuis zijn er gelukkig nog andere, kleinere uitgeverijen die dergelijke auteursverhalen nog wel willen en kunnen uitgeven in het Nederlands. Zo is dat ook met Een Engelse Romance van Miles Hyman (12 September, Bloednacht, De Loterij, De Zwarte Dahlia) en Jean-Luc Fromental (Blake en Mortimer, De Avonturen van Hergé, De Andere Kant van de Grens). Samen maakte het duo al het Vrije Vlucht-album De Praagse Coup.

"In Een Engelse Romance biedt het Amerikaans-Franse duo Miles Hyman en Jean-Luc Fromental een frisse kijk op de smoezelige Profumo-affaire, die begin jaren 1960 de Britse pers beheerste. De geschiedenis wordt verteld vanuit het gezichtspunt van Stephen Ward, de osteopaat die minister van Defensie John Profumo en callgirl Christine Keeler aan elkaar voorstelde en vervolgens de zondebok werd in een schandaal, waarin politiek, voyeurisme, afpersing, racisme en spionage zich vermengden tot een bruisende cocktail."

Het Profumo-schandaal raakte ook vertaald als Scandal (1989) van regisseur Michael Caton-Jones met John Hurt als Stephen Ward, Joanne Whalley als Christine Keeler en Ian McKellen als John Profumo in de hoofdrollen.

Reeks
Een Engelse Romance
Pagina's
72
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 29,99