De Post- en Liefdebezorger 2

Tekenaar(s)
Manu Cassier
Scenarist(en)
Didier Quella-Guyot
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

Vijf jaar na het one-shot De Post- en Liefdebezorger was er voor scenarist Didier Quella-Guyot nog wat unfinished business te vertellen over de gemeenschap op het Bretoense eilandje. Nadat hun mannen naar het front van de Eerste Wereldoorlog moesten, werd de met een klompvoet geboren postbode een gewilde minnaar. De arme stakker kwam echter om door een "ongeluk". Maar dat is niet het enige geheim dat de vrouwen op het eiland met elkaar delen. Het zwijgen kan niet iedereen aan en dat leidt naar nieuwe drama's. Dit vervolg leest als een detective.

Omdat Sébastien Morice, de tekenaar van deel 1, inmiddels is ingelijfd door het team dat verstrippingen maakt van Marcel Pagnol, is deel 2 getekend door nieuwkomer Manu Cassier.

"Bij haar terugkeer uit Australië, in 1958, heeft Linette lang niet alles vernomen... of alles begrepen! Ze weet nu wie haar echte vader is en dat hij het met vrouwen aanlegde tot zijn dood door een “fietsongeluk”. Maar wat er op het eiland gebeurde na de oorlog en wat er is gebeurd met de vrouwen van de “post- en liefdebezorger”, die op het kerkhof liggen, weet ze uiteraard niet! Even na de oorlog zette echter een ander, nog onvermijdelijker drama het leven van de eilandbewoners op hun kop. Een wreed drama dat beter nooit zou uitkomen..."

Reeks
De Post- en Liefdebezorger
Deel
2
Pagina's
112
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
Extra
compleet verhaal met schetsdossier
Prijs
€ 24,95