De Man zonder Lach

Tekenaar(s)
Stéphane Hirlemann
Scenarist(en)
Stéphane Louis
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

Stéphane Louis is de tekenaar van heel wat vooral sf-reeksen. Hij is ook de tekenaar van de volgende albums van Aquablue. Daarnaast schrijft hij strips voor anderen, af en toe met specifieke thema's. In Liefde en Haat nam hij racisme op de korrel, in Mijn Vader, de Dronkaard het alcoholisme van zijn eigen vader en in Road Therapy bracht hij mensen met psychische stoornissen bij elkaar. Louis lijdt zelf ook aan een psychische stoornis. Hij is bipolair. En hoe dat precies werkt in zijn hoofd legt hij uit via het one-shot De Man zonder Lach.

In dit fantasierijke verhaal voert Louis een futuristische wereld op waarin lachen verboden is, behalve voor de koning en zijn hofhouding. Zijn broer aast intussen op de troon. De koning wordt echter vreselijk depressief nadat zijn dochter van huis wegloopt en bij een man terechtkomt die bij zijn geboorte werd gestraft omdat hij het waagde te lachen.

"Meneer Hubert 31-36 is een 'man zonder lach'. In het koninkrijk waar hij woont, is elke vorm van plezier verboden voor de 'Grimmigen', de gewone mensen. De kleinste overtreding van de wet leidt tot vreselijke straffen. Meneer Hubert draagt trouwens nog de littekens die zijn toegebracht door het totalitaire regime voor een simpele, gesmoorde lach in zijn kindertijd... Op een dag ontmoet hij geheel toevallig de dochter van de koning, meneer Vrolijk. Verdwaald en loltrappend is de prinses zich niet bewust van de risico’s die op de loer liggen, want voor de Lachpolitie maakt het niet uit wie ze is... Meneer Hubert moet angstvallig en tot elke prijs die onbezonnen grapjas, die hen allebei in gevaar brengt, doen zwijgen."

Reeks
De Man zonder Lach
Collectie
Collectie Bamboe
Pagina's
72
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
fantasy
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 19,95