De Kennedy Files 3: Held tegen Wil en Dank

Tekenaar(s)
Erik Varekamp
Scenarist(en)
Mick Peet
Uitgeverij
Scratch Books
Verschijningsdatum

Vervolg van de biografische strip over het roemrijke Kennedy-geslacht dat een stempel drukte op de twintigste eeuw. In deel 3 komen de jaren 1940-1943 aan bod, met nogal gewichtige thema's, zoals de broederstrijd tussen Joe jr. en Jack, de van spionage verdachte minnares van deze laatste, ook het verhaal van Tyler Kent, een Edward Snowden avant la lettre, is verweven met de geschiedenis van de Kennedy's. In april 1943 wordt John F. Kennedy naar de Pacific gestuurd, maar onderweg wordt zijn troepentransportschip aangevallen door de Japanners. Alweer spanning verzekerd. En dan is er nog Kenneth de Courcy, een zakenman/complotteur die met ambassadeur Kennedy een vredesverdrag met nazi-Duitsland wou sluiten.

Tekenaar Erik Varekamp en scenarist Mick Peet hebben zich opnieuw terdege gedocumenteerd voor hun reeks die ook in het Frans verschijnt. Tevoren maakten ze de vijfdelige reeks Agent Orange over de Nederlandse prins Bernhard. Nigel Hamilton schreef een epiloog. Hij is zelf de auteur van JFK: Reckless Youth, een bron voor de stripreeks.

"Nadat zijn vader in conflict is geraakt met president Roosevelt weet Jack de relatie met veel politiek vernuft weer glad te strijken. JFK is nu een bestselling auteur, een lieveling van de societybladen en politiek opeens de meerdere van zijn oudere broer. Hij wil een gooi doen naar het presidentschap, maar dan moet hij wel eerst zijn affaire met de van spionage verdachte Deense Inga Arvad beëindigen. Het enige wat dan nog ontbreekt, is een eervolle militaire carrière. De aanval van Japan op Pearl Harbor op 7 december 1941 biedt hem de mogelijkheid zich te onderscheiden, maar dat gaat zeker niet gemakkelijk..."

Reeks
De Kennedy Files
Deel
3
Pagina's
96
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
biografie
drama
geschiedenis
oorlog
Prijs
softcover
€ 17,50
hardcover
€ 22,50