De Bergenvaarders 2: Een Alchemist in Brugge

Tekenaar(s)
Joey Potargent
Scenarist(en)
Kristof Berte
Uitgeverij
Syndikaat
Verschijningsdatum

Over het eerste album van het komisch-historische avonturenverhaal De Bergenvaarders waren we erg enthousiast, herlees hier onze bespreking. De reeks van Joey Potargent en Kristof Berte gaat verder bij Syndikaat. Thomas en zijn zusje Hille komen in deel 2 in de middeleeuwse stad Brugge terecht nadat ze in deel 1 in het Nederlandse Deventer een avontuur beleefden.

In de veertiende eeuw waren beide steden Hanzesteden, leden van het Hanzeverbond, van oorsprong een samenwerkingsorganisatie van kooplieden uit voornamelijk Noord-Europese steden. Op de voorlopige cover zijn de helden voor de Brugse Waterhalle te zien. De Bergenvaarders is in eerste instantie te lezen als een puur avonturenverhaal, doorspekt met historische info die achterin het hardcoveralbum nader wordt toegelicht. Uitgever Marc de Lobie richt zich steeds meer op dergelijke projecten (zie ook De Romeinen) om strips met educatie te verenigen.

Het tweede album verschijnt opnieuw in softcover (56 pagina's, 9,95 euro) en in hardcover (64 pagina's, inclusief infodossier, 19,95 euro). Er is op basis van het aantal voorintekeningen ook een luxe voorzien met een andere cover (49,95 euro).

Reeks
De Bergenvaarders
Deel
2
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
humor
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover met dossier
€ 9,95
hardcover met dossier en andere cover
€ 19,95
luxe met dossier en andere cover (150 exemplaren)
€ 50,00