Chastity Blaze

Tekenaar(s)
Mika Souillard
Scenarist(en)
Philippe Nihoul
Uitgeverij
BD Must
Verschijningsdatum

Chastity Blaze brengt je met veel (foute) humor en heel wat kuise erotiek terug naar de Koude Oorlog met een sexy hoofdrolspeelster die haar rol als spion speelt en daarbij te maken krijgt met een oversekste geleerde en een al even sexy aartsvijand. Het album bestaat uit opeenvolgende korte verhalen met een doorlopende intrige. Scenarist Philippe Nihoul schreef onder meer de western De Schaduwen van de Sierra Madre, Tseu Hi, de Drakenvrouw in de reeks Bloedkoninginnen (en inmiddels ook van de Bloedkoninginnen-minireeks Boudicca die nog niet is vertaald door Daedalus) en de bij BD Must nog te verschijnen trilogie Snuff. Tekenaar Mika kennen we in vertaling van het bij Microbe verschenen fantasy-one-shot Layla, geschreven door Jérémy Petiqueux.

BD Must geeft het album uit als een hardcover (19,95 euro) van 350 exemplaren en als een luxe met prent en een gesigneerde ex libris (150 exemplaren, 39 euro). Vooruitbestellen is aangewezen.

De voorstelling van BD Must: "Chastity Blaze is een avonturenstrip die net zo spannend is als de outfits van de heldin: kapitein Chastity P. Blaze van het United States Marine Corps. In een door de pulpbladen van de jaren 1950 geïnspireerd universum jaagt de mooie Chastity Blaze met dezelfde onpartijdige strengheid op ondeugende communisten, seksueel geobsedeerden, fanatieke nazi’s die zowel pervers als dom zijn en alle vijanden van de American Way, maar dan in jarretellen. Dit alles speelt zich af tegen een achtergrond van de Koude Oorlog, superschurken, gekke wetenschappers, wellustige robots, dodelijke virussen en wulpse, waanzinnig seksuele spionnen. Chastity Blaze geeft om fatsoen en politieke correctheid, zoals haar overste, en is het tegengif voor verstarde, zelfingenomen hypocrisie."

Reeks
Chastity Blaze
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
humor
thriller
Extra
compleet verhaal
Prijs
350 exemplaren
€ 19,95
luxe met prent en gesigneerde ex libris (150 exemplaren)
€ 39,00