Carbon & Silicium

Tekenaar(s)
Mathieu Bablet
Scenarist(en)
Mathieu Bablet
Uitgeverij
Scratch Books
Verschijningsdatum

De sf-thriller Shangri-La van Mathieu Bablet is nog niet vertaald, maar door het internationale succes van deze titel kon de auteur zich vier jaar lang wijden aan zijn volgende strip, Carbon & Silicium. Het is opnieuw een sf-verhaal, maar dan filosofischer van aard met een "soms angstaanjagend toekomstbeeld van de interactie van de mens met artificiële intelligentie". En nee, deze strip is niet gemaakt met het trendy Midjourney...

"Het innovatieve laboratorium van de Tomorrow Foundation heeft twee kersverse prototypes het leven laten zien: Carbon en Silicium. Ze zijn de eersten van een generatie robots die voor de snel verouderende mensheid zal moeten zorgen. Ze zijn door een ingebouwde houdbaarheidsdatum voorbestemd vijftien jaar te blijven ‘leven’, maar daar verzetten zij zich elk op hun eigen wijze tegen. Door hun ogen beleven we de ecologische, economische en culturele crises die de aarde en daarmee de mens gedurende meer dan tweehonderdvijftig jaar doormaken.

In cyberpunkstijl en een scenario dat aan Blade Runner doen denken, toont Bablet ons in zijn werk een wetenschappelijk, filosofisch beeld van waar we mogelijk naartoe gaan als mensheid."

Reeks
Carbon & Silicium
Pagina's
272
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
sciencefiction
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 34,95