Buonaparte 1: Sint-Helena

Tekenaar(s)
Iván Gil
Scenarist(en)
Rudi Miel
Fabienne Pigière
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Er zijn al talloze historische en fictieve verhalen verschenen over de Franse heerser Napoleon Bonaparte. Recent zijn er opnames gestart voor de film Napoleon met Joaquin Phoenix (Gladiator, Joker) in de hoofdrol en geregisseerd door Ridley Scott die is bedoeld voor het streamplatform Apple TV+. Er zijn ook plannen voor een minireeks op basis van de oorspronkelijke scenario's voor een gefaald project van filmmaker Stanley Kubrick. En op stripgebied is Buonaparte de nieuwste loot aan de boom.

Deze trilogie focust zich op de ballingschap van Napoleon op Sint-Helena, waar hij nog steeds strijd voert voor zijn idealen. De tekeningen zijn van Iván Gil (Dragonders van de Grens), die op scenario van Frédéric Richaud twee romans verstripte over veldslagen van Bonaparte. Deze twee trilogieën, De Slag en Berezina, verschenen bij Microbe. Rudi Miel (Libertalia, De Oneven Orde) en Fabienne Pigière (Libertalia) schrijven Buonaparte.

"Verbannen naar een godvergeten eiland neemt de verslagen Keizer het in een ultiem gevecht op tegen Engeland, in de persoon van zijn cipier, Hudson Lowe. De mogendheden die in Waterloo zegevierden, ruziën intussen over zijn Egyptische oorlogsschat. Voor het Britse Rijk zou die schat een ongezien gevaar betekenen. Lowe staat op de eerste rij om dat gevaar af te wenden."

Reeks
Buonaparte
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
biografie
geschiedenis
Extra
deel 1 van trilogie
Prijs
softcover
€ 10,95
hardcover
€ 21,95