Buck Danny: De Integrale 12

41. Opdracht ‘Apocalypsis' - 42. De Helle-piloten - 43. Vuur uit de Hemel - 44. De “Deserteur"

Tekenaar(s)
Francis Bergèse
Scenarist(en)
Jean-Michel Charlier
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum

Eerste van drie integrales (de delen 12, 13 en 14) waarin alle door Francis Bergèse getekende verhalen gebundeld worden met dossiers.

"Begin én einde van een nieuw tijdperk. Dit twaalfde deel van de complete avonturen van Buck Danny bundelt de albums Opdracht ‘Apocalypsis’, De Helle-piloten, Vuur uit de Hemel en De "Deserteur", en de eerste zestien pagina's van Blackbirds, een onvoltooid verhaal van Jean-Michel Charlier. Na de dood van Victor Hubinon in 1979 vertrouwde Charlier de scenario's van Buck Danny toe aan Francis Bergèse, die de geest van de reeks op een natuurlijke manier wist na te volgen. In 1983, toen Opdracht ‘Apocalypsis’ uitkwam, begon een nieuwe cyclus van drie albums. De serie vond een nieuw leven, met een regelmatig verschijningsritme, tot de dag in 1989 waarop Jean-Michel Charlier afscheid van de reeks nam. Hij had op dat moment nog maar de eerste zestien platen van Blackbirds afgeleverd. Het zou zijn vijfenveertigste scenario voor Buck Danny worden."

Blackbirds verscheen in 2017 alsnog in album. Frédéric Zumbiehl schreef het samen met Patrice Buendia verder uit en maakte er een tweeluik van. Deel 1 werd nog getekend door Bergèse, deel 2 door André Le Bras.

Reeks
Buck Danny
Deel
De Integrale 12
Pagina's
320
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
luchtvaart
Extra
complete verhalen met dossier, deel 12 van veertiendelige reeks
Prijs
€ 34,50