Terug naar overzicht

Kale Kop 6: De Grote Dag

Tekenaar(s)
Serge Ernst
Scenarist(en)
Zidrou
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Eindelijk is het de grote dag voor de dertienjarige Zita. Na negen jaar te hebben gewoond op de oncologische afdeling van het ziekenhuis, heeft ze haar leukemie definitief verslagen. Eindelijk is ze kankervrij. Haar droom is waar geworden. Eindelijk kan ze de vrijheid tegemoet wandelen. Eindelijk vrij!

Met een krop in de keel lezen we de eerste bladzijden van de nieuwe Kale Kop. We zijn zo blij voor haar. Oprecht blij. Al jaren leven we met het meisje mee. Haar onzekerheden, haar guitige humor, haar oneindige droefheid als iemand van de andere krokodillen of vaste bewoners op de kinderkankerafdeling het niet haalt, haar onverdroten optimisme,... We denken dat we haar door en door kennen. Of toch helemaal niet. Shiiiiiiiiit. Scenarist Zidrou had nog eens een heel creatief moment. Deze Kale Kop is zonder twijfel de meest romantische, maar ook een van de hardste uit de hele reeks. Wat een strip!

Tekenaar Serge Ernst (De Zappers, Knipoogje van Ernst) is geen tekenaar voor wiens werk je je naar de winkel rept, maar deze Kale Kop zit hem als gegoten. De ingebakken vrolijkheid van zijn open tekeningen maakt het zware onderwerp altijd verteerbaar. Dit is echt wel zijn allerbeste reeks. Meer nog, pagina 9 van dit album is ongetwijfeld de strafste pagina die hij ooit heeft getekend.

In elke recensie die we van deze topreeks al hebben geschreven, herhalen we het enorme marketingpotentieel van de reeks. In een ideale wereld is de strip Kale Kop een evenement. Honderden Rode Kruis-vrijwilligers verkopen stripstickers van het fenomeen Kale Kop. Hordes vrijwilligers brengen deze strip aan de man voor het Kinderkankerfonds in plaats van het traditionele bloemetje. In elke wachtzaal van elk kinderziekenhuis ligt dit album er als kennismaking. In een ideale wereld hebben uitgeverij Strip2000 en nu al twee albums Silvester, al een spotgoedkope laatstejaarsstudent marketing in huis gehaald wiens enige missie erin bestaat iets van bovenstaande te realiseren. De ideale wereld ligt zo voor het grijpen. Deze strip verdient het, want zelden werd kinderkanker zo eerlijk benadert.

Kale Kop is een prachtstrip met het hart op de juiste plaats. Voor de twijfelaars, dit is het beste album van de reeks. Probeer het uit.

WOUTER PORTEMAN

Reeks
Kale Kop
Deel
6
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
drama
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 8,95
Terug naar overzicht