Asterix: Het Middenrijk

Tekenaar(s)
Fabrice Tarrin
Scenarist(en)
Olivier Gay
Uitgeverij
Les Éditions Albert René
Verschijningsdatum

Sinds die maand loopt de vijfde langspeelfilm in de bioscoop met de titel Asterix & Obelix in het Middenrijk. Daarin reizen Asterix, Obelix naar het oude China. Het is elf jaar geleden dat ze nog eens als live action-film op het witte doek te zien waren. Guillaume Canet schreef en regisseerde de film en hij vertolkte zelf Asterix. Gilles Lelouche kruipt in de huid van Obelix. De rest van de cast bestaat uit Aziatische acteurs en Franstalige celebrities, zoals Vincent Cassel als Julius Caesar, Marion Cotillard als Cleopatra en de Belgische zangeres Angèle als Walhalla. Ook voetballer Zlatan Ibrahimovic speelt een gastrolletje. In de Nederlandse versie zijn de stemmen van onder meer Frank Lammers (Undercover) en Buddy Vedder (Goede Tijden, Slechte Tijden, Holland's Got Talent) te horen.

Het verhaal van de film: "Het is het jaar 50 voor Christus. De keizerin van China is na een staatsgreep door de verraderlijke prins Deng Tsin Qin gevangengenomen. Met de hulp van de Fenicische koopman Finalthesis en haar trouwe lijfwacht Mei Wei vlucht de enige dochter van de keizerin, prinses Sass-Yi, naar Gallië. Daar zoekt ze de dappere krijgers Asterix en Obelix, die dankzij hun toverdrank over bovenmenselijke krachten beschikken. De twee onafscheidelijke helden schieten de prinses maar wat graag te hulp om haar moeder te redden en haar land te bevrijden. En zo begint hun grote avontuur op weg naar China. Maar Julius Caesar en zijn machtige leger zijn ook op weg naar het Middenrijk, hongerig naar een nieuwe overwinning..."

Van deze film is ook een geïllustreerde album gemaakt. Ook deze keer is dat weer getekend door Fabrice Tarrin na Het Geheim van de Toverdrank (2018) dat naar de gelijknamige animatiefilm was gemaakt. Voor Asterix: Het Middenrijk tekende Tarrin paginagrote illustraties waarbij teksten het verhaal van de film samenvatten.

Reeks
Asterix
Gebaseerd op
de film van Guillaume Canet
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
humor
Extra
geïllustreerd leesverhaal
Prijs
€ 7,50