Expo: Kuifje, het immersieve avontuur

september 2023

"In het najaar van 2023 wordt in Tour & Taxis in Brussel een nooit eerder geziene tentoonstelling gewijd aan de beroemdste Belgische stripfiguren: Kuifje, het meeslepende avontuur. De digitale tentoonstelling strekt zich uit over een projectieoppervlak van 1.600 m2 en biedt kinderen en volwassenen de mogelijkheid om zich onder te dompelen in de wereld van Kuifje. Dit evenement, het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Culturespaces en Tintinimaginatio, was een groot succes in Parijs in 2022.

De overgang van papier naar digitaal is maar een kleine stap, die de twee partners besloten te nemen door hun expertise te combineren. Tintinimaginatio, de exclusieve houder van de wereldrechten voor de exploitatie en representatie van het werk van Hergé, werkt samen met Culturespaces, een pionier in de productie van immersieve tentoonstellingen die uniek zijn in de wereld.

Vanaf de eerste editie van Kuifje in het Land van de Sovjets in 1929 tot de meest recente publicaties, brengt Kuifje: het meeslepende avontuur een eerbetoon aan de beroemde verslaggever met het kuifje, een verstokte reiziger wiens reizen rond de wereld al bijna honderd jaar deel uitmaken van de populaire cultuur. Deze meeslepende tentoonstelling is een unieke interpretatie van het werk van Hergé en laat zowel jongeren als volwassenen, 'van 7 tot 77', de creatieve en fictieve wereld van een van de grootste striptekenaars van de twintigste eeuw (her)ontdekken.

De hele 'papieren familie' van de beroemde saga is aanwezig in de tentoonstelling: Kuifje en Bobbie, maar ook de trouwe 'familie' bestaande uit kapitein Haddock, de Jansen(s), professor Zonnebloem, Bianca Castafiore en vele anderen. En natuurlijk de onaangename, maar onmisbare schurken.

Bezoek de site van Tour & Taxis om deze kleurrijke esthetische ervaring te ontdekken.

Praktische info en website: https://tintin-immersiveadventure.com/nl

Zie ook deze reportage met foto's en filmpjes.

Kuifje