Terug naar overzicht

Onvoltooid project: voorloper van Legende door Jorg de Vos en Yves Swolfs

6 mei 2021 Flashback

Nederlander Jorg de Vos kennen we nog als inkleurder van de Storm-verhalen die hij met Romano Molenaar maakte, meer bepaald de delen 23 tot 29. Martin Lodewijk schreef de meeste van die albums. Jorg sprong in voor de delen 26 en 27.

Lodewijk was niet de eerste topscenarist die Jorgs pad kruiste. In 1997 ontmoette de tekenaar en inkleurder de Belgische auteur Yves Swolfs, toen bekend van Durango en De Prins van de Nacht. Uit die ontmoeting vloeide een scenario voor een middeleeuwse strip met magische elementen waarvan Jorg drie pagina's tekende.

Swolfs schreef een paar uitgeverijen aan om het project voor te stellen. Helaas leidde dat niet tot een contract. De uitgevers vonden dat de tijd er niet voor was om nog meer fantasyverhalen in hun fonds te stoppen. Het project werd afgeblazen en iedereen toog zich weer aan zijn eigen drukke bezigheden. Pas een paar jaar later begon de echte fantasydoorbraak en kregen ook mindere goden hun kans om aan de vraag naar meer fantasy te voldoen.

Het project van Jorg de Vos en Yves Swolfs had misschien toch een hit kunnen zijn, ware het niet dat Swolfs er zelf een groot succes van maakte. Het ging namelijk om een voorloper van... Legende, die in 2003 van start ging. Hieronder kan je Jorgs proefplaten bewonderen.

Terug naar overzicht