Fight Girls 1-2

Tekenaar(s)
Frank Cho
Scenarist(en)
Frank Cho
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Vrouwen met honger

Mix The Hunger Games met Wonder Woman en je krijgt — behalve vrouwen met honger — een tegelijk sexy, over de top en laconiek verhaal als Fight Girls. Dankzij de feilloze pen van Frank Cho en de rijkelijke inkleuring van Sabine Rich is deze bevallige afvallingsrace van dodelijke deernes een strip met een fungehalte zo groot als hun boezems.

Cho gaat ongehinderd een gang met zijn favoriete ingrediënten: meiden en monsters. Lang voorbij zijn de tijden van zijn brave cartoonstrip Liberty Meadows, waarin hij toch al blijk gaf van humor en de liberty nam al eens vrouwelijk schoon op het nietsvermoedende krantenpubliek los te laten. Fight Girls herinnert meer aan zijn art- en coverwerk voor diverse Amerikaanse superheldenreeksen. Spijtig dat hij daarmee zijn dollars moet verdienen en zijn talent verspilt, want van een eigen werkstuk spat toch duidelijk meer tekenplezier. En bloed, en darmen.

Ondanks de goedkope gruwel en het simplisme van het verhaal (tien meisjes, vier uitdagingen, één kroon) mag je toch een leuke twist verwachten aan het eind en is het vooral genieten van de onophoudelijke actie en elke perfecte tekening, maar ook van het onweerstaanbare girlpowerfeminisme dat we ook al herkenden in onder meer Cho’s Jungle Girl. Dus wat ons betreft: weg met Wolverine en meer babes met ballen!

KOEN DRIESSENS

Reeks
Fight Girls
Deel
1-2
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
avontuur
drama
sciencefiction
Extra
compleet tweeluik
Prijs
covervarianten A
€ 10,95
covervarianten B
€ 10,95